BIO KUM KARLEUŠI, RADIO SA ESTRADOM A SADA KRVAV PRIMLJEN U URGENTNI: Evo ko je KONTROVERZNI Darko Kostić
Darko Kostić i Karleuša, Foto: Damir Dervišagić/Vladimir Šporčić

BIOGRAFIJA

BIO KUM KARLEUŠI, RADIO SA ESTRADOM A SADA KRVAV PRIMLJEN U URGENTNI: Evo ko je KONTROVERZNI Darko Kostić

Njega već godinama unazad mnogi optužuju za polno uznemiravanje

Objavljeno: 19:18h

Kreacije Darka Kostića nosile su brojne poznate ličnosti iz Srbije i regiona, na domaćoj modnoj sceni prvi put se pojavio 1999. godine na manifestaciji "Belgrade Fashion Week". Njega već godinama unazad mnogi optužuju za polno uznemiravanje, a danas je primljen krvav u Urgentni centar.

Darko Kostić je rođen 1980. godine u Beogradu. Dizajnom je počeo da se bavi vrlo rano, pa je odmah po završetku tekstilne škole svoje kreacije predstavio publici na "Belgrade Fashion Week-u" koji je održan u oktobru 1999. godine u SKC-u. Tri godine kasnije je započeo saradnju sa kompanijom "Di Fashion", a ubrzo su njegove kreacije počele da nose brojne poznate ličnosti. Na milanskoj Nedelji mode 2003. godine se predstavio kolekcijom "Where Dragons Flay".

Modni kritičari za Kostićeve kreacije kažu da su prava mala umetnička dela, s obzirom na to da su rađene ručno i da su unikatne i jedinstvene, svrstavaju se u visoku modu.

Radio sa estradom
Radio sa estradomfoto: Damir Dervišagić

2003. godine se u Milanu predstavio evropskim modnim sladokuscima sa kolekcijom "Where Dragons Fly", piše Biografija.org. Njegove kreacije su nosile pevačice Marina Visković, Mina Kostić, Jelena Karleuša i brojne druge javne ličnosti. Voditeljka Jovana Joksimović udala se u haljini koju je on dizajnirao.

Sa Karleušom ga je pored saradnje vezalo i prijateljstvo. Kostić je bio njen kum na venčanju sa fudbalerom Duškom Tošićem. Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualo napastvovanje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao u Beogradu.

Njega već godinama unazad mnogi optužuju za polno uznemiravanje
Njega već godinama unazad mnogi optužuju za polno uznemiravanjefoto: Damir Dervišagić

Boje koje dominiraju njegovim odevnim komadima su bela, srebrna i druge pastelne boje, a svaku kolekciju prati velika doza romantike. Bluze, suknje i haljine koje kreira su često ukrašene ručno rađenim cvetovima, a materijali koje obično koristi su ručno vezena čipka, voal i svila. Rese i zihernadle njegovim komadima daju izvesnu dozu bunta.

Kontroverze

Kostić je u julu 2017. godine priveden zbog posedovanja droge. Policija je u njegovom stanu pronašla kokain i takozvanu drogu za silovanje (GHB). Sve je počelo tako što mu je pozlilo u njegovom stanu, a lekari Hitne pomoći su dolaskom na teren ustanovili da je pod uticajem opijata. Policija je izvršila pretres stana i pronašla drogu, te ga je privela na saslušanje.

Tri meseca kasnije agencija "Modaine models", organizator "Fashion connectiona" u Podgorici je objavila da je Kostićeva modna revija zakazana za 29. oktobar 2017. godine otkazana na Kostićev zahtev. Na poziv novinara jednog dnevnog lista da prokomentariše saopštenje u kome je to potvrđeno, Kostić je kazao da ne daje izjave jer novinari pišu "na osnovu rekla-kazala". Tada je izjavio da je to još jedna od neistina koje se o njemu piše, te da će morati zaštitu od "orkestriranih napada" da potraži na sudu.

Bio kum Jelene Karleuše
Bio kum Jelene Karleušefoto: Stefan Jokić, Damir Dervišagić

U julu 2018. godine mediji su objavili da je poznati dizajner nestao nakon prijave da je seksualno uznemiravao maloletnog dečaka, te da je policija raspisala poternicu za njim. Naime, protiv njega je podnesena krivična prijava za polno uznemiravanje u kojoj je navedeno da je maloletnika L.J., učesnika jedne TV emisij Kostić fotografisao i za to tražio novac.

Nakon što se ispostavilo da maloletnik nema novca, dizajner je navodno od njega tražio da se skine i da se maze. Dečak je to odbio i pobegao, te je slučaj prijavio policiji. Kostić je nakon toga priveden i saslušan u policijskoj stanici, ali je negirao optužbe da je oštećenog "pipkao i mazio". On je tom prilikom rekao da ga je L.J. prvi kontaktirao putem "Fejsbuka" i da mu je sam tražio da ga fotografiše.

Ona ga više ne spominje
Ona ga više ne spominjefoto: Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva mu je određeno zadržavanje do 48 časova. Stavljeno mu je na teret krivično delo polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Dva dana kasnije je se u Trećem osnovnom tužilaštvu branio ćutanjem, te mu je određen pritvor od 30 dana. Treći osnovni sud je 20. jula 2018. godine produžio pritvor Kostiću za još 30 dana zbog istražnog postupka koji se protiv njega vodio. Istraga je završena 14. avgusta, a sud mu je ukinuo pritvor, te je pušten da se brani sa slobode.

Hapšenje Darka Kostića
Hapšenje Darka Kostićafoto: Nemanja Nikolić

U žiži javnosti Kostić se ponovo našao u maju 2019. godine kada su mediji objavili da je priveden pošto je u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu lomio inventar. Agencije su javile da je prvo odveden na Vojno medicinsku akademiju, a potom u policijsku stanicu Stari Grad. Sledeći dan Kostić je izvinjenje zbog narušavanja javnog reda i mira. Polovinom oktobra 2019. godine jedan od oštećenih u postupku je promenio svoj iskaz. Naime, on je izjavio da je optužio Kostića za seksualno uznemiravanje kako bi sebi stvorio alibi za tešku krađu koju je počinio.

Domaći mediji su objavili da postoji još pet čvrstih dokaza zbog kojih bi Kostić mogao da dobije više od dve godine zatvora. Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepeno osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L.J. i za posedovanje leka „rivotril“ za lične potrebe.

Kostić je bio uhapšen 21. aprila prošle godine
Kostić je bio uhapšen 21. aprila prošle godinefoto: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Presudom je oslobođen optužnice za polno uznemiravanje Š.B. i za omogućavanje uživanja narkotika. Sud je doneo odluku da Kostić izdržava kaznu u svom stanu u Beogradu. Njegov advokat Dimitrije Ilić je najavio da će uložiti žalbu na presudu. On je tom prilikom izjavio da takva odluka ne može da opstane imajući u vidu sve što se tokom postupka čulo i videlo. Ilić je kazao da se nada da će njegov klijent biti oslobođen po žalbi, te dodao da Darko smatra da je sve to "plod nameštaljke ljudi koji su želeli da steknu slavu preko njega".

Podsetimo, Kostić je bio uhapšen 21. aprila prošle godine, zbog sumnje da je 19. aprila 2022. posle žurke u svom iznajmljenom stanu mladića Š. H. (20) vezao i zatvorio u ostavu.

Na saslušanju u Prvom osnovom javnom tužilaštvu detaljno je izneo odbranu i izjavio da nisu tačne optužbe koje je protiv njega izneo mladić. Iz pritvora je pušten 12. maja prošle godine i od tada se brani sa slobode.

Bonus video:

04:45

BRZE VESTI 02.07.2023

(Espreso/Biografija.org/Mondo/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.