OVO SU DETALJI BIOGRAFIJE HARISA DŽINOVIĆA: Sve o pevaču NA TACNI
Haris Džinović, Foto: ATA Images

poreklo

OVO SU DETALJI BIOGRAFIJE HARISA DŽINOVIĆA: Sve o pevaču NA TACNI

Zanimljivosti za koje niste znali

Objavljeno:

Haris Džinović je rođen 1951. godine u Sarajevu. U rodnom gradu je živeo i školovao se, igrao fudbal i prvi put počeo da nastupa.

Svira nekoliko instrumenata, ali se može reći da ga je gitara proslavila, naročito dok je sa grupom Sar e Roma nastupao po svim zemljama bivše Jugoslavije.

Do 1992. godine živeo je na relaciji Sarajevo – Beograd, a nakon toga je prvo odselio u Beč, odakle se „otisnuo“ na Azurnu obalu.

Haris Džinović
Haris Džinovićfoto: ATA IMAGES

Jedno vreme je živeo i radio u Kanu i Sen Tropeu, a nakon toga u francuskoj prestonici vodio restoran u kome su se okupljali muzičari iz celog sveta.

Harisu su posebno bili dragi gosti iz bivše zemlje, a kako kaže, restoran je otvorio kako bi imao gde da uživa. Priznaje da mu vođenje finansija nije išlo od ruke, jer je „kuća častila“ mnoge goste.

Krajem devedesetih je prodao posao i vratio se u Beograd, te se ponovo posvetio muzici, koncertima i publici koja je jedva čekala da ga ponovo vidi na bini. Jedna od vernih obožavateljki, zagrebačka studentkinja orijentalistike, poreklom iz BiH, uspela je da osvoji srce „večitog neženje“.

Haris i Melina Džinović
Haris i Melina Džinovićfoto: Dragan Kadić

Reč je o Melini Galić koja mu je u martu 2004. godine rodila ćerku Đinu. Godinu i po dana kasnije dobili su sina kome su dali ime Kan.

Polovinom 2014. godine venčali su se na jahti „Malteški soko“, a kumovi su im bili Slavica Eklston , bivša supruga vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona i biznismen Filip Cepter.

Intimnoj ceremoniji, osim kumova i njihove dece, prisustvovalo je dvadesetak bliskih prijatelja poznatog para.

Nakon venčanja, letovanje su nastavili na Malti. Uprkos tome što je Haris poznati pevač, a Melina modna dizajnerka čije su kreacije nosile Dženifer Lopez i Šeron Stoun , oni se trude da svoj privatni život čuvaju za sebe.

Bonus video:

00:31

Haris Džinović na Trgu kralja Milana u Nišu

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.