VEDRIO I OBLAČIO ESTRADOM, A DANAS GA NEMA NI NA MAPI: Gde je i šta radi Esad Plavi?
Esad Plavi, Foto: Print Screen Youtube/ OTV Valentino

STARA GARDA

VEDRIO I OBLAČIO ESTRADOM, A DANAS GA NEMA NI NA MAPI: Gde je i šta radi Esad Plavi?

Detalji iz života zaboravljenog pevača

Objavljeno:

Poznatog pevača Esada Plavog (Esada Muharemovića) godinama nismo videli u medijima. Njegove hitove poput "Šeherzade", "Babo", "Vesna" i "Usne imam da te ljubim ja" i dan danas svi znaju i rado pevaju.

Folker je rođen u Bosni, u Tešanju davne 1965. godine. Za vreme ratnih dešavanja seli se u Holandiju gde radi i živi danas, a sigurno vam je poznato da ima brata blizanca, koji je takođe pevač, Jasmina Muharemovića.

Prvu ploču snimio je sa harmonikašem i sadašnjim mužem Zorice Brunclik, Kemišom. Tokom 90-ih njegova karijera vrtoglavo raste. Radio je nedugo zatim 3 kasate sa neponovljivim tandemom, Marinom Tucaković i Futom.

Jednom prilikom se oglasio i izneo lični stav o situaciji na javnoj sceni:

- Naša estrada još nije dostigla taj nivo. Ja se sećam kada je Vesna Zmijanac žarila i palila estradom, povela ona mene i Dina Merlina na njenu turneju u Švajcarsku. Nas dvojica kao mladi, talentovani, a ona zvezda. Za tri dana sam dobio 1500 (što je danas približno oko 1400 evra), a Merlin 2000 franaka (što je danas približno oko 1900 evra), dakle po danu 500. A, danas pojedinci uzimaju novac kao da su svetske zvezde - rekao je tada Esad za "Express tabloid".

Evo kako danas izgleda Esad Plavi
Evo kako danas izgleda Esad Plavifoto: Instagram printscreen/ p.esad

Družio se sa pokojnim Ipčetom, Šabanom... i bio u prvom redu stare garde estrade. Danas izbegava da se često pojavljuje u javnosti i vodi miran život u dalekoj Holandiji.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.