ZAVIRITE U DEO VELELEPNE VILE NIKOLINE PIŠEK: Evo po čemu je jedna među PRVIMA u čitavom Zagrebu
Nikolina Pišek, Foto: Damir Dervišagić

DOM

ZAVIRITE U DEO VELELEPNE VILE NIKOLINE PIŠEK: Evo po čemu je jedna među PRVIMA u čitavom Zagrebu

U pitanju je "pametna" vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata

Objavljeno:

Vitor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac pokojnog Vidoja, u jeku medijskog rata sa snahom Nikolinom Pišek više puta je istakao da je njoj bitna samo kuća koju je gradila sa pokojnim suprugom.

Nikolina je posle smrti muža naišla na problem zbog toga što ne može da proda vilu u Zagrebu, jer je ćerka iz prvog braka njenog pokojnog muža Vidoja Ristovića podnela tužbu protiv nje sa zahtevom da se imovina podeli.

U pitanju je "pametna" vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata. Nikolina ništa nije htela da prepusti slučaju kad je reč o ovoj vili, pa ju je u potpunosti sama osmislila, po svom ukusu i željama, za razliku od stana u Beogradu, koji joj se nikad nije sviđao i koji je bio uređen u "muškom" stilu, kako je isticala, onako kako je to Vidoje želeo.

Svaki deo kuće uređen je po voditeljkinom ukusu
Svaki deo kuće uređen je po voditeljkinom ukusufoto: prentscreen/instagram/nikolina_pisek

Ona je u izradi projekta imala pomoć jedne svoje školske drugarice, a posebno je zanimljivo da je to jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave "pametne" kuće. U praksi, to znači da će ova kuća sama proizvoditi potrebnu energiju i bukvalno "razmišljati" umesto vlasnika. Upravo iz tog razloga cela izgradnja i uređenje se produžilo.

To jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave 'pametne' kuće
To jedna od prvih vila u Zagrebu koja je izgrađena da funkcioniše po principu prave "pametne" kućefoto: prentscreen/instagram/nikolina_pisek

- Koliko je Nikolina zaluđena opremanjem vile i koliko je mislila na sve detalje uređenja svedoči i to što je čak neko vreme birala ime za svoju pametnu kuću. Insistirala je da vila bude energetski samoodrživa, štedljiva i vrlo praktična, pa tako kuća preuzima podatke o temperaturi i vlažnosti vazduha, a sistem odlučuje da li je potrebno zalivanje bašte ili odleđivanje stepenica ako je hladno. Koliko je daleko išla u svojim zahtevima vidi se i po tome što je osmislila samoodrživi vrt, gde bi vrtlar dolazio samo dvaput godišnje da minimalno oreže biljke - pričao je izvor "Kurira", koji je upućen u detalje gradnje.

U pitanju je 'pametna' vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadrata
U pitanju je "pametna" vila od 400 kvadrata sa zemljištem od čak 1.600 kvadratafoto: prentscreen/instagram/nikolina_pisek

Sagovornik ističe da Nikolina uopšte nije dozvolila da se njen suprug meša u dekorisanje ovog prostora, iako je on imao neke svoje želje i zahteve.

- Poznato da Nikolina nije volela uređenje stana u Beogradu i da je tamo sve bilo sređeno po Vidojevom ukusu. U Zagrebu se samo ona pitala za sve, tako da je sve zamišljeno u krajnje minimalističkom stilu, pa su se tako koristili samo organski materijali, dok za neku posebnu dekoraciju i umetničke slike, koje su Miša Grof i Vidoje godinama skupljali, nije htela ni da čuje. U početku se Vidoje nije slagao baš sa svim njenim idejama, hteo je i on da se umeša i da lični pečat uređenju kuće, ali je na kraju odustao kako ne bi došlo do svađe između njih. Zato je više vremena i provodio u stanu u Beogradu. Tu mu je sve bilo potaman - završava isti izvor.

Inače, Nikolina je pokušala da proda vilu za 1.700.000 evra, međutim, zbog sudskog spora to nije trenutno u mogućnosti da učini.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.