KARLEUŠA OŠTRO ODGOVORILA HRVATIMA NA NJIHOVE REČI O NASTUPIMA NAŠIH PEVAČA U OVOJ DRŽAVI: Jedno je POSEBNO ISTAKLA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

DIREKTNA

KARLEUŠA OŠTRO ODGOVORILA HRVATIMA NA NJIHOVE REČI O NASTUPIMA NAŠIH PEVAČA U OVOJ DRŽAVI: Jedno je POSEBNO ISTAKLA

Jasno je iznela svoj stav

Objavljeno: 13:41h

Brutalan odgovor Jelene Karleuše nakon apela Domovinskog pokreta da srpskim pevačima zabrane da nastupaju.

Pop zvezda Jelenom Karleušom imala je šta da kaže na traženje njene zabrane u Hrvatskoj.

- Domovinski pokret očigledno nema pojma ni kada je reč o muzici ni kada je reč o tome šta pripada našem podneblju. Ako im je tehno muzika okej, gde se mladi drogiraju do jutra, ne vidim problem koji imaju sa pop muzikom koju ja izvodim. Ja se bolje uklapam u evropske standarde koje pominju, tako da se manu lupetanja o nečemu o čemu nemaju pojma - počela je Jelena.

- Ako im je problem što dolazim iz Srbije, neka zamisle da dolazim sa Marsa i sve će biti okej! Mene hrvatska publika obožava, a ovih lažnih stručnjaka i moralista uvek je bilo i biće. Neka dođu na moj koncert da vide pravu svetsku zvezdu - poručila je Jelena u izjavi.

Podsetimo, u Hrvatskoj, ponovo, određeni pojedinci ili grupe apeluju da se zabrane nastupi srpskih pevača u njihovoj zemlji.

Ovaj put, Domovinski pokret Kaštela putem svog Fejsbuk profila upitao je gradonačelnika Ivanovića zašto je dozvolio nastup Jelene Karleuše, Ace Lukasa i Harisa Džinovića na hrvatskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, u sklopu festivala "Island of Love".

Jedan od razloga je taj jer se ostrvo nalazi na listi preventivno zaštićenih dobara.

U Hrvatskoj ponovo određeni pojedinci ili grupe apeluju da se zabrane nastupi srpskih pevača u njihovoj zemlji
U Hrvatskoj ponovo određeni pojedinci ili grupe apeluju da se zabrane nastupi srpskih pevača u njihovoj zemljifoto: prentscreen/facebook/Domovinski pokret Splitsko-dalmatinska županija

- Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a "Island of love" na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine "Island of Love" ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo – napisali su na svojoj Fejsbuk stranici iz Zavičajnog pokreta i dodali da su dužni da čuvaju kulturna dobra.

- Pored domaćih, festival posećuju i brojni domaći i strani turisti. Muzika oblikuje našu stvarnost i društvenu filozofiju, a pomenuti izvođači pripadaju drugom identitetu. Prljavo pozorište otvara festival i nakon njih tokom jula Kaštelani, Vranjanci, Solinjani, Splićani i brojni gosti slušaće Karleušu, Lukasa i Džinovića, da li su u tom trenutku bili u Barbarincu ili ne. Muzika se širi zalivom. Mi smo dužni štititi kulturno dobro, a grad Kaštela, koji je izdao koncesiju na zaštićeno kulturno dobro, treba da vodi računa o tome koja će se događanja organizivoati na ostrvu - maveli su na njihovoj Fejsbuk stranici.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.