MILOMIR MARIĆ OTKRIO DETALJE PROŠLOSTI POZNATOG SRBINA: Ovo NACIJA do sada NIJE ZNALA
Milomir Marić, Foto: Aleksandar Jovanović

da li ste znali?

MILOMIR MARIĆ OTKRIO DETALJE PROŠLOSTI POZNATOG SRBINA: Ovo NACIJA do sada NIJE ZNALA

Marić se prisetio događaja iz mladosti

Objavljeno:

Gostujući u emisiji Sceniranje novinar i urednikMilomir Marić pričao je o svom druženju sa velikim srpskim glumcem Petrom Božovićem u vreme kada je igrao naslovnu ulogu u filmu "Nikola Tesla".

U ovom filmu igrao je i američki producent, reditelj i glumac Orson Vels čiji se film "Građanin Kejn" smatra najboljim filmom svih vremena!

- Kad sam bio mladić Pera Božović je bio tanak kao prut. On je bio moj drug i igrao je Nikolu Teslu. Na snimanju je oteo devojku Orson Velsu. To je bila Olja Palinkaš, naša vajarka i lepotica. Vels je pobesneo i razbio kafanu. On je igrao Morgana, bankara koji je trebalo da finansira Tesline projekte. Reditelj Krsto Papić je nekako uspeo da završi film. Tada u Americi niko nije znao za Nikolu Teslu. Posle filma je Tesla postao planetarno poznata ličnost. Govorilo se da je internet nastao pomoću Teslinih projekata - rekao je Marić.

Novinar i urednik Milomir Marić pričao je o svom druženju sa velikim srpskim glumcem Petrom Božovićem
Novinar i urednik Milomir Marić pričao je o svom druženju sa velikim srpskim glumcem Petrom Božovićem foto: Damir Dervišagić

Kada su išli na premijeru filma u Gospić, Marića i Božovića je zaustavila ličanska jagnjetina.

- Idemo mi na premijeru filma u Gospić. Vozi nas jedan prijatelj. Ličani su bili majstori za jagnjetinu. Gde god se okretalo jagnje mi smo svratili. I tako smo jedva nekako stigli na kraj filma u Gospić. Išli smo od kafane do kafane i Pera je stigao tek na kraj filma da se pokloni kao Nikola Tesla.

Bonus video:

00:33

Milomir Marić prvi intervju imao sa 14 godina

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.