AMERIKA JE 1967. BRUJALA O EVI RAS: Proglasili je KRALJICOM GOLOTINJE, OVI njeni snimci su se MASOVNO DELILI
Eva Ras, Foto: Marina Lopičić

vrelo kao letnji dan

AMERIKA JE 1967. BRUJALA O EVI RAS: Proglasili je KRALJICOM GOLOTINJE, OVI njeni snimci su se MASOVNO DELILI

Taj film ne prestaje da živi i svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležim,

Objavljeno:

Za potrebe filma "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" Dušana Makavejeva iz 1967. godine, Eva Ras skinula se potpuno gola, i postala prva glumica koja se slikala naga na domaćem filmu.

Ona se i danas sa radošću seća te provokativne scene, i ističe da se nimalo ne kaje, te da je zbog toga postala glavna tema i domaćih, ali i svetskih medija.

Taj film ne prestaje da živi i svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležim
Taj film ne prestaje da živi i svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležimfoto: Marina Lopičić

- Kako bih se pokajala kad je taj film zadivio planetu Zemlju. Moj lik u filmu "Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT" je "Njujork tajms" opisao rečima: "Nova zvezda ukazala se na istoku, njeno ime je čistota erotika, Eva Ras je simbol jedinstvene lepote savremene evropske žene!" Stekla sam popularnost i van granica tadašnje Jugoslavije.

Taj film ne prestaje da živi i svugde su me prepoznavali po sceni u kojoj naga ležim, a crna mačka skače na krevet i ugnezdi se na mojoj zadnjici pa se umiva i prede - rekla je Eva za "Blic Puls" i dodala:

- Nije bilo nikakvog simuliranja odnosa, bila je to žena koja je umela da razvlači pitu, da pravi čudesne, ogromne balone od sapunice, da pere veš i, kako je Bogdan Tirnanić pisao, umela je da pređe ulicu. I sve što je radila bilo je istinito, pita se mogla jesti, veš je bio opran, bez obzira na to što bi neko pomislio da je to bila samo gluma jer ja oduvek smatram da je vrhunac glumačkog umeća da glumac živi pred kamerama, jer na taj način uloga oživi i izmišljeni likovi postanu stvarni.

Bonus video:

03:57

JA SAM NA MATURU IŠLA U ČARŠAVU, NIJE BILO SEKE ALEKSIĆ DA MI POMOGNE Eva Ras: I meni su se tad rugali, USPELA SAM IZ INATA

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.