JUGA JOJ SE DIVILA, A ONA DOŽIVELA JEZIVU SUDBINU: Posle TEŠKE NEZGODE ostala INVALID, evo je nakon MNOGO GODINA
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/ leeeposava

životna priča

JUGA JOJ SE DIVILA, A ONA DOŽIVELA JEZIVU SUDBINU: Posle TEŠKE NEZGODE ostala INVALID, evo je nakon MNOGO GODINA

O njenom šarmu i lepoti govorila je cela zemlja

Objavljeno: 08:13h

Merima Isaković važila je za jednu od najtalentovanijih glumica na prostorima bivše Jugoslavije, međutim, jedna stravnična saobraćajna nezgoda stala je na put blistavoj karijeri ove umetnice.

Pomenuta nezgoda desila se u Beogradu, samo dan nakon završetka snimanja filma "Neka druga žena".

– Od svog prvog filma imala sam dovoljno novca da kupim mali splav na Savi i fijat 126p, poznat kao peglica. Bili smo iza Palate Federacije, išla sam onim delom ulice gde sve tri trake idu u jednom smeru. Moj brat vozio je 50 na sat i bili smo u zelenom talasu. Prošli smo semafor i odjednom začuli škripu kočnica automobila koji je išao iz pravca hotela Jugoslavija. Krenuo je za nama i počeo svojim automobilom da gura moju peglicu na pešačko ostrvo. Videla sam po licu da je čovek pijan, bio je potpuno podbuo, a ja sam sedela na suvozačkom mestu tako da sam praktično bila rame uz rame s njim. Moj brat počeo je da se ljuti, a ja sam govorila: Pusti, stani... To je sve trajalo nekoliko sekundi, a onda se branik tih kola zakačio ušavši u naš blatobran. Naglo je zakočio da se okrene i da nas udari, ali peglica se od tog trzaja otkačila i počela da klizi, a onda i da se prevrće. Krovom je udarila u banderu i praktično se popela uz nju, a onda pala dole. S nama je bio i moj drug Nedim u vojničkoj uniformi, išli smo u Dom Armije da tamo nešto recitujem, pošto je on sa kapetanom dogovorio odsustvo od tri dana ako me dovede.

Bila je jedna od najistaknutijih jugoslovenskih glumica
Bila je jedna od najistaknutijih jugoslovenskih glumicafoto: prentscreen/youtube/Klasik Srbija

- On je prilikom tog pada izleteo kroz ono malo zadnje staklo na peglici. Brat se okrenuo i pokušao nogom da izbije moja vrata kako bih i ja nekako izašla, međutim, sve se odigralo suviše brzo i meni se bandera praktično utisnula u sedište, a u njegovoj konstrukciji bila je jedna šipka koja je izbacila moj pršljen napolje. Kičma se razdvojila, otišla paralelno i istisnula moždinu. O trenutku buđenja već sam pričala. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da, hvala bogu, imam noge i pomislila da će sve biti u redu. I uz sve to što sam prošla, od nemogućnosti kontrole fizioloških funkcija do sedenja i pravilnog disanja, jer je sve to bila posledica povrede, zaista nikad nisam bila depresivna – svojevremeno je glumica govorila za "Story".

Film 'Neka druga žena', 1981. godina
Film "Neka druga žena", 1981. godinafoto: prentscreen/youtube/ KLASIK

Iskovićeva se kasnije lečila u u Rusiji, Ukrajini i Kini, a dok je boravila u Kini i bila na rehabilitaciji u toj zemlji, upoznala je supruga Vladimira, sa kojim je dobila sina. Međutim, par se nakon nekog vremena rastavio.

Glumica je do 1996. godine živela je u Beogradu, kasnije se preselila na Novi Zeland, a potom u Australiju, gde radi kao profesor kliničke psihologije i veoma je uspešna u svom poslu.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.