POBEGLA IZ JUGE ZA KANADU, PRATIO JE TRAČ DA JE ZBOG OVOGA OTIŠLA: Bila OBOŽAVANA pa postala DRUGA ŽENA (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/laccaofficial

šok

POBEGLA IZ JUGE ZA KANADU, PRATIO JE TRAČ DA JE ZBOG OVOGA OTIŠLA: Bila OBOŽAVANA pa postala DRUGA ŽENA (FOTO)

Biografija velike dive!

Objavljeno:

Gotovo da ne postoji osoba koja makar jednom nije čula pesme "Dodirni mi kolena", "Rukuju se rukuju", "Majstor za poljupce" i mnoge druge.

Upravo te hitove i mnoge druge iz grupe "Zana" otpevala je tada Zana Nimani, koja se danas preziva Šiškin i vodi potpuno drugačiji život.

Sve je počelo 1979. godine kada je nastala grupa "Zana" - čitav sastav predvodili su klavijaturista Zoran Živanović i gitarsita Radovan Jovićević, sa kojim je Nimanijeva bila u vezi, te je znao da odlično peva i odlučuje da napravi bend.

Zoran Živanović
Zoran Živanovićfoto: PRINTSCREEN/PRVA TV

Jednog dana te godine dobijaju termin da snime neke numere u Radio Beogradu, a tamo ih je sasvim slučajno zapazila Marina Tucaković, tada tekstopisac na početku svoje karijere. Sedela je i slušala kako grupa snima, dopalo joj je kako Nimanijeva peva, te odlučuje da nekoliko tekstova napiše za njih.

Međutim, odbijaju ih u Radio Beogradu, te mnogi ne žele ni da čuju mladi bend koji pokušava da se izbori za svoju pažnju u javnosti. Posle mnogih zatvorenih vrata Jugoton odlučuje da im da šansu da snime pesmu "Nastavnice" koja posle kraćeg vremena postaje hit.

Marina Tucaković i Zana
Marina Tucaković i Zanafoto: Printscreen Instagram/laccaofficial

Prvi nastup u Beogradu imali su u novembru 1980. godine, gde u Hali Pionir nastupa kao predgrupa „Generacije 5“. Kao mladi za kreativnost su smatrali da im je potrebno beskonačno mnogo vremena, te od Jugotona tražili da im dopusti neograničeno dugo da koriste studio, ali ih odbijaju, te oni odlučuju da napuste Jugoton.

Odlaze u PGP RTB, kratko borave u ovoj izdavačkoj kući, te se ponovo vraćaju u Jugoton. Davne 1982. godine sa drugim albumom „Dodirni mi kolena“ dostižu ogromnu popularnost, a Marina sa njima radi na mnogim pesmama koje su ih lanisrale u vrh estrade.

Nimanijeva se iz javnosti nepoznatih razloga pakuje i napušta grupu.
Nimanijeva se iz javnosti nepoznatih razloga pakuje i napušta grupu.foto: Printscreen/instagram/estradnimuzičkivremeplov

- Marina je sve vreme od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka saživljava se sa pesmom... Desi se da zovnemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže "da l' ste normalni, ovo ne valja ništa" - ispričala je svojevremeno Nimanijeva.

Nakon što su održali veliki broj koncerta, snimili još nekoliko albuma, Nimanijeva se iz javnosti nepoznatih razloga pakuje i napušta grupu.

Prvi nastup u Beogradu imali su u novembru 1980. godine, gde u Hali Pionir nastupa kao predgrupa „Generacije 5“.
Prvi nastup u Beogradu imali su u novembru 1980. godine, gde u Hali Pionir nastupa kao predgrupa „Generacije 5“. foto: Prinstcreen/Instagram/estradnimuzickivremeplov

Samostalno objavljuje 1986. godine album "Noćas pevam samo tebi", a prema gradskim tračevima tih godina, tvrdilo se da je grupu napustila zbog raskida veze sa Radovanom Jovićevićem, ali to nikada nije javno objavljeno. Zana se tokom osamdesetih priključila grupi "Divlji Anđeli". Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom "Totalni kontakt", u izdanju PGP RTB. Godinu dana kasnije objavljuje poslednju pesmu "Ruža na dlanu" i posle nekoliko godina se povlači iz javnosti.

Tokom 1991. godine javnost saznaje da se venčala za Đorđa Šiškina, rađa ćerku Teu i beži iz tadašnje Jugoslavije u kojoj započinje rat. Kako je imala rođake u Kanadi, za svega nekoliko nedelja pakuje kofere i odselila se zajedno sa porodicom u Toronto.

Kako je imala rođake u Kanadi, za svega nekoliko nedelja pakuje kofere i odselila se zajedno sa porodicom u Toronto.
Kako je imala rođake u Kanadi, za svega nekoliko nedelja pakuje kofere i odselila se zajedno sa porodicom u Toronto.foto: Facebook printscreen/Zana Nimani

Mnogi svedoci tog vremena kažu da je to učinila i usled političkih dešavanja na ovim prostorima, a diploma Pravnog fakulteta u Beogradu pomogla joj je da obezbedi sebi i porodici ugodan život u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji. Zaposlila se u jednoj firmi koja se bavi izdavanjem nekretnina, dok Đorđe radi svoj posao u struci, koji se tiče želežnica.

Ćerka Tea je pre godinu dana završila studije, na jednom od prestižnih koleža u Kanadi. Pevanjem se više ne bavi, ali Tea je nasledila majčin talenat za muziku, pevala je u nekoliko američkih mjuzikla, a nakon toga nije želela da nastavi svoj život u smeru pevanja, već se posvetila studijama. Neverovatno liči na Zanu, a mnogi kažu da se čak isto ponaša kao majka. Danas Zana ima 59. godina, iz kanadska komanije u kojoj radi, Zanu ocenjuju kao odličnog radnika.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.