BUDIMIRA TRAJKOVIĆA PAMTI CELA BIVŠA JUGA: Ovako IZGLEDA čuveni BUDA skoro POLA VEKA kasnije
Ljubavni život Budimira Trajkovića, Foto: YouTube/ NetFilm Promo

DA LI BISTE GA PREPOZNALI

BUDIMIRA TRAJKOVIĆA PAMTI CELA BIVŠA JUGA: Ovako IZGLEDA čuveni BUDA skoro POLA VEKA kasnije

Povukao se iz sveta filma

Objavljeno: 13:29h

Mnogi se sećaju Budimira iz kultnog filma "Ljubavni život Budimira Trajkovića", koji je svojevremeno zabeležio veliki uspeh u Jugoslaviji.

Ovaj film snimljen je 1977. godine u režiji Dejana Karaklajića, a u glavnoj ulozi našao se tada sedamnaestogodišnji Predrag Bolpačić, koji je posle ovog ostvarenja iz javnosti - nestao.

Mladi Bolpačić zablistao je u ulozi šeprtljastog, ali odlučnog tinejdžera, u nameri da se, poput vršnjaka, konačno zaljubi i pronađe pravu ljubav. Ali uprkos njegovoj želji i najnežnijim osećanjima, plan mu remeti porodica koja se zbog posla konstantno seli.

Predrag Bolapčić, koji je maestralno igrao lik Budimira, danas ima 65 godina. Posle uloge u filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića" napustio je glumu i upisao saobraćajni fakultet.

Ima dva sina iz dva braka, a pre nekoliko godina je preživeo tri infarkta.

- Predrag je sada dobro - rekla je tada njegova porodica, a prenose mediji, međutim, nisu želeli da otkrivaju ništa više o njegovom zdravstvenom stanju.

Budine roditelje na gorepomenutom filmu igrali su Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, a njegovu partnerku, komšinicu sa drugog sprata u koju se Buda zaljubljuje, igrala je sada pokojna hrvatska glumica Marina Nemet. Ono što je interesantno, jeste da profesori nisu imali razumevanja za njegove glumačke aktivnosti.

Nekoliko decenija nakon kultnog filma
Nekoliko decenija nakon kultnog filmafoto: prentscreen/facebook/Predrag Bolpačić

- Profesor matematike me je izveo pred tablu i stvarno sam znao, samo sam se malo zbunio na kraju. Viknuo je na mene da ništa ne znam: "Samo ti idi i snimaj filmove. Evo tebi, lepo, jedan" - ispričao je Predrag u svom prvom intervjuu posle snimanja filma.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.