DA LI ZNATE KO JE MAČKA SA SLIKE? Nema MUŠKARCA koji nije bio ZALJUBLJEN u nju, a ona VOLI SAMO JEDNOG ČOVEKA
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Purke

da li je prepoznajete?

DA LI ZNATE KO JE MAČKA SA SLIKE? Nema MUŠKARCA koji nije bio ZALJUBLJEN u nju, a ona VOLI SAMO JEDNOG ČOVEKA

Stekla je veliku slavu

Objavljeno: 09:34h

Milica Isaković, poznatija kao Milica Milša rođena je u Beogradu 20. maj 1968, godine. Roditelji su joj poznati književnik i akademik Antonije Isaković i književnica Leposava Milanin.

Još kao dete počela je da se bavi glumom, u filmovima Tren, Drugarčine i Berlin kaput. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Bore Draškovića.

Igrala je u velikom broju pozorišnih predstava, od kojih su neke izvođene i preko 250 puta:

Ženski orkestar (jedina predstava sa prostora bivše Jugoslavije u zvaničnoj konkurenciji Edinburškog festivala),Razvojni put Bore Šnajdera, Čekajući Godoa, Mister dolar, Lizistrata, Harold i Mod, Poltron, Seks bomba, Lovac na jelene, Ljubavna ispovest Sofije Malovrazić, Bez trećeg, Povratak ratnika, Kabare Ho-Ho, Zgazi me, Kamen za pod glavu, Radi mi svašta, Dizalo u liftu. Za ulogu nerotkinje Krune u predstavi Kamen za pod glavu dobila je nagradu Bora Stanković na festivalu Borini pozorišni dani.

Igrala je u brojnim filmovima i serijama. Za ulogu u filmu Gde cveta limun žut dobila je nagradu publike na Filmskom festivalu u Nišu.

Snimila je preko 200 epizoda različitih serija, a široku popularnost je stekla ulogama opasnih i razmaženih devojaka u serijama koje je napisao Siniša Pavić.

Bila je mis Kanskog filmskog festivala. Uspešno se bavila i manekenstvom - dve godine uzastopno dobila je nagradu "Venera", kao najlepša i najbolja manekenka SFRJ - po izboru čitalaca lista „Praktična žena“. Bila je i fotomodel - sa preko 300 naslovnih strana.

Snimila je preko 30 reklama. Bila je, a i sada je, zaštitno lice nekoliko modnih kuća i kozmetičkih brendova. Njena slika je bila na naslovnoj strani prvog novogodišnjeg broja srpskog "Plejboja“.

U Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" sa velikim uspehom režirala je predstavu „Kokoške"(po tekstu njenog supruga Žarka Jokanovića), koja je premijerno izvedena 30. aprila 2009. godine u Zaječaru, a beogradsku premijeru predstava je imala 9. maja 2009. godine u Pozorištu na Terazijama- uz ovacije prepune sale.

Za uspešnu režiju dobila je nagradu Pozorišta - srebrnjak sa likom Zorana Radmilovića.

U njenoj režiji je 24. decembra 2009. godine, sa velikim uspehom, u prepunoj sali Doma Sindikata u Beogradu, premijerno izveden Veliki Oskarov kabare, predstava koja se igra u skoro svim gradovima Srbije.

Ima sina Antonija Isakovića, a suprug joj je poznati scenarista Žarko Jokanović.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.