DA LI ZNATE KO JE DEČAK SA FOTOGRAFIJE? Cela NACIJA mu se DIVILA, PRERANA SMRT stala na put SVEMU
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

sećanje

DA LI ZNATE KO JE DEČAK SA FOTOGRAFIJE? Cela NACIJA mu se DIVILA, PRERANA SMRT stala na put SVEMU

Ostavio je značajan trag u domaćoj kinematografiji

Objavljeno:

Čuveni glumac rođen je u Beogradu 20. oktobar 1964. Bio je srpski filmski, televizijski, glasovni i pozorišni glumac, radio i TV voditelj.

Završio je OŠ „Đuro Đaković” u beogradskoj opštini Stari grad. Godine 1975. otišao je na Radio Beograd gde se održavala audicija za Dramski studio Bate Miladinovića i ušao je u tu grupu.

Poslednju godinu u Dramskom studiju, Nenadoviću je predavač bio Miroslav Aleksić, a u grupi je ostao do upisa na Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, 1982. godine.

Glumom je počeo da se bavi još kao dete
Glumom je počeo da se bavi još kao detefoto: prentscreen/youtube/ RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Reč je o Nenadu Nenadoviću.

Nakon diplomiranja na fakultetu bio je u poslednjoj klasi klasi profesora Minje Dedića. Nenadović je bio član Udruženja dramskih umetnika Srbije od 1993. godine.

U Pozorištu „Boško Buha” igrao je čitavu karijeru, a najdraži saradnici iz tog pozorišta bili su mu Dragan Vujić, Boda Ninković i Milorad Mandić.

Sa suprugom Snežanom koja je takođe umetnica bio je u braku od 1994. godine do smrti. Bračni par vodio je školu glume kroz koju su prošli glumci kao što su Miloš Biković, Jovana Stojiljković, Tijana Maksimović, Lazar Đukić, Predrag Vasić i drugi.

Iz braka sa Snežanom ima ćerke Janu koja je završila nižu baletsku školu i Minu koja je završila Baletsku školu „Lujo Davičo” i bavi se glumom.

Preminuo je 22. septembra 2021. od posledica infekcije koronavirusom u Kovid bolnici u Batajnici.

U 'Teatru Vuk' održana je komemoracija povodom glumčeve smrti, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju
U "Teatru Vuk" održana je komemoracija povodom glumčeve smrti, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom grobljufoto: prentscreen/youtube/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

Komemoracija povodom smrti Nenadovića održana je u Teatru „Vuk”, a pored porodice prisustovali su joj glumci Miodrag Radonjić, Predrag Vasić, Andrija Milošević, Đorđe Stojković, Milan Kalinić, Miloš Vlalukin i mnogi drugi. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.