"OTIŠAO JE BITI SA SVOJIM MAKSOM" Porodica Masima Savića objavila TUŽNE VESTI
Masimo Savić, Foto: Damir Dervišagić

tuga

"OTIŠAO JE BITI SA SVOJIM MAKSOM" Porodica Masima Savića objavila TUŽNE VESTI

Porodica je saopštila sledeće

Objavljeno: 15:01h

Porodica Masima Savića objavila je na društvenim mrežama da je njihov pas Mango uginuo.

Vest je objavljena na njegovoj službenoj Fejsbuk stranici uz sledeći tekst:

"Kad psi odlaze, uglavnom odlaze tiho. Mobilni ne vibrira od brojnih poruka saučešća. Ne raspituju se za ispraćaj. Nema čitulje. Mango je danas otišao da bude sa svojim Maksom, ali ne želimo da ode tiho. Želimo da vam ispričamo priču o Mangu.

Mango je rođen u Zagrebu, 1. juna 2011. godine. Tri meseca kasnije Mirna i Massimo upoznali su Manga na jednoj sesvetskoj livadi. Naravno, radilo se tajnoj operaciji za koju Eni nije znala. Znao sam da je to naš pas kada se sakrio od drugih da obavi nuždu kao mali gospodin - objasnio je Massimo, barem hiljadu puta. Još češće je ponavljao da 'Mango razume koncepciju', što je s vremenom bilo sve teže poricati.

Mango je bio pasionirani ljubitelj balona, kamenja i kafića. Ove prve je lovio po stanu, pucao šapama i potajno žvakao male komadiće istih. Zato je vrlo brzo dobio veto na balone, ali od kamenja nikada nije odustajao; oblutci, male stene, komadi cigle - Mangu je svaki kamen bio dragi kamen. Bez obzira što je često pokušavao žvakati kamenje, zubi su mi ostali čitavi i zdravi do zadnjeg dana, pa možemo reći da su i njegovi zubi razumeli spomenutu koncepciju.

Ovo treće, kafiće, osim svoje porodice voleo je najviše na svetu. Na papiru je bio nemački bokser, ali u duši je bio fetivi balkanac koji je dnevno obilazio barem dve kafane. Umesto u park vukao bi u kafić kao da već 45 min kasni na dogovor. Onda bi legao i bez reči vodio razgovore sa svojim i tuđim ljudima. Svi su mu komentari uvek bili na mestu.

- Mango je, čini se, vodio i razgovore sa svim našim i vašim bakama, jer se najviše bojao - propuha. Sa svojih 40 kg pokušavao je da se uvlači Mirni, Eni, Massimu i Igoru pod noge u begu od opake nevidljive sile koja pomiče zavese. U stvarnosti je pak bio jači i od bure na Maslenici.

Bio je jači i od trovanja, od gastritisa, od moždanog udara, od upale prostate, od dermatitisa, od bolesti rožnice, od okoštavanja diskova, pa od četiri runde hemoterapije. Sve je to Mango, junački i pomalo neverovatno, prehodao i vukao u kafić, noseći omanji balvan u ustima, izvijajući se od sreće na svako tepanje svoje obitelji. A tepalo mu se beskrajno; u parkovima, šumama, na jezerima, na rekama, na plažama, u nekoliko država i na bezbroj fotelja, kaučeva i kreveta.

Ušiju mekanih kao svila, s repom čiji bi beli vršak ritmično udarao posvuda kad bi mu se neko obratio, Mango je bio vredan član porodice koju je zadužio svojom dobrotom i emotivnom inteligencijom i toliko ih toga naučio o životu i njima samima.

Mango, pas koji je razumeo koncepciju, zauvek će nedostajati ožalošćenoj porodici Savić, Kondić i Pavlović i svojim brojnim prijateljima."

Podsetimo, muzičar je preminuo 23. decembra u 61. godini života nakon borbe sa opakom bolešću.

Iza sebe je ostavio suprugu Eni i kći Mirnu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.