SEKA POKAZALA DA IMA VELIKO SRCE, A ZA NJOM KRENULI I OVI LJUDI: Cela NACIJA bi trebalo da se UGLEDA na njih
Seka Aleksić, Foto: Tamara Trajković

divan gest

SEKA POKAZALA DA IMA VELIKO SRCE, A ZA NJOM KRENULI I OVI LJUDI: Cela NACIJA bi trebalo da se UGLEDA na njih

Poznati su se oglasili

Objavljeno:

Pevačica Seka Aleksić odlučila je da pomogne devojčici koja je bila žrtva vršnjačkog nasilje u Vrbasu. Mnoge je pogodila ova priča, pa su i druge javne ličnosti rešile da pruže podršku i pomoć devojčici koja je romske nacionalnosti, a sa kojom vršnjaci nisu želeli da idu na maturu.

Naime, sve je počelo u onom momentu kada je na Tviteru jedna korisnica ove društvene mreže objavila priču o devojčici koja je doživela poniženje od strane svojih vršnjaka u OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu.

- Vršnjaci su doneli bakarnu žicu u školu kako bi ismevali devojčicu jer je Romkinja, aludirajući na stereotip da Romi skupljaju bakar. Njen otac vozi kamion po Evropi, a majka vodi cvećaru. Niko ne želi da ide s njom na maturu... I svi ostaju nemi! Ovo je način na koji se nasilje podržava. Da li je ovo Srbija koju želimo? - bila je objava.

- Ja ću ići sa njom na maturu. Gde je ta devojčica? - bio je odgovor Seke Aleksić.

Ubrzo je na društvenim mrežama pokrenuta lavina podrške, a osim pevačice i glumac Ammar Mešić, kao i košarkaš Vladimir Štimac su se ponudili da pomognu devojčici i ulepšaju joj matursko veče.

Stevan Piale i ja smo se čuli i želeli bismo i mi da se pridružimo maturi", napisao je Ammar Mešić.

„Video sam da Seka Aleksić hoće da ide na maturu sa devojčicom koja je onako bezdušno ponižena, sram vas bilo da vas bilo. Evo ja ću da kupim haljinu i cipele za tu maturu. Molim vas javite broj", napisao je košarkaš Vladimir Štimac.

Osim njih i mnogi drugi nude pomoć devojčici kojoj su njeni vršnjaci iz 8. razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu zbog njenog romskog porekla, „poklonili“ parče žice uz reči: „Tvoji svakako skupljaju bakar, pa da doprinesemo“. U susret maloj maturi, dečak, koji je trebalo da joj bude pratnja, otkazao je to, uz neumesnu šalu da se plaši da će ona, ako usput vidi tuđ bicikl, otrčati da ga ukrade, prenosi 021.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.