UMRLA OD TUGE ZA DETETOM: Život joj obeležile TRAGEDIJE zbog kojih je SMRT dočekala SAMA
Pevačica, Foto: prentscreen/youtube/Estradni Špajz

sudbina

UMRLA OD TUGE ZA DETETOM: Život joj obeležile TRAGEDIJE zbog kojih je SMRT dočekala SAMA

Za veoma kratko vreme izgubila je ćerku i supruga

Objavljeno:

Vera Ivković je bila jedna od najcenjenijih pevačica narodne muzike na prostoru bivše Jugoslavije, a svojim pesmama ostavila je veliki trag na muzičkoj sceni. Zbog svog raskošnog glasa, važila je za veliku umetnicu za koju se nisu vezivali nikakvi skandali. Ipak, u njenom životu nije sve teklo tako glatko.

Splet nedaća, naime, Veru je koštao zdravlja, a životnu bitku je izgubila prerano. Preminula je 10. marta 2012. godine u Domu za stara lica "Srem" u Rumi.

Pevačica se teško razbolela šest godina ranije, nakon što joj je u 27. godini preminula ćerka.

U nekoliko godina izgibila je svoje najmilije - nakon što joj je 2002. preminuo suprug Danilo Živković, naslednica Maja preminula je četiri godine kasnije.

Vera je imala nekoliko moždanih udara, a od 2006. bila je vezana za invalidska kolica. Poslednjih godina živela je daleko od očiju javnosti, okovana bolom i zaboravljena od mnogih. U najtežim trenucima, osim sina Vlade i snahe, uz nju su bile koleginice Anđelka Govedarević i Gordana Stojičević, sa kojima je pevala u "Đerdanu".

- Teško se borila s bolešću moje sestre. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku - rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, prenosi "Srbija Danas", koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Njenoj lepoti i talentu divila se Jugoslavija
Njenoj lepoti i talentu divila se Jugoslavijafoto: Print Screen Youtube/Yousonso

Vera Ivković je karijeru započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže.

Široki auditorijum ju je zavoleo zbog hitova "Šuška se, šuška", "Šta će mi šalvare", "Vrgolastu rodila me nana","Samo ti si u mom srcu", "Da nije tebe" i "Kako je tebi bez mene". Snimila je veliki broj šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama, ali i veliki broj balada i novokomponovanih narodnih pesama.

Ivkovićeva je osvojila veliki broj priznanja i prestižnih nagrada na festivalima širom cele Jugoslavije, a slavlja širom Srbije danas su nezamisliva bez njenih vanvremenskih hitova.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.