ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODITI KO JE DEČAK SA FOTOGRAFIJE: Danas je PRAVI DASA i MILJENIK ŽENA
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/AmiG Show

nekad i sad

ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODITI KO JE DEČAK SA FOTOGRAFIJE: Danas je PRAVI DASA i MILJENIK ŽENA

Ima uspešnu karijeru

Objavljeno:

Glumac je rođen 22. novembra 1979. godine u Beogradu.

Njegov otac je poznati glumac Mihajlo Kostić Pljaka. Talenat za glumu je nasledio od oca Mihajla i dede Nestora koji su se bavili ovom profesijom. Majka Gordana je radila kao profesor na Institutu za strane jezike Otac je Vuka i njegovog starijeg brata Nestora vodio u lov i ribolov pa su zavoleli ove sportove.

Glumac je trenirao karate, a od malih nogu je imao kontakta sa vrhunskim glumcima. Kao dečak je ostvario nekoliko uloga u filmovima i u seriji „Otvorena vrata“.

Jedan je od najboljih naših glumaca
Jedan je od najboljih naših glumacafoto: Printscreen, Instagram vukkosticdadza

Naravno reč je o Vuku Kostiću.

Igrao je u dečjoj predstavi „Konrad“ i u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Učestvovao je u snimanju obrazovnih emisija kao što su: „Knjiga je da se čita“, „Strašna priča“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“...

Išao je u Jedanaestu beogradsku gimnaziju i posle trećeg razreda je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Godine 2001. završio je studije, a njegov diplomski rad je bila predstava „Mušica“. Nakon toga je upisao postdiplomske studije iz istorije filma.

Godine 2001. debitovao je u prvencu Srđana Dragojevića „Apsolutnih sto“ i tumačio je glavnu ulogu. Bio je strelac Saša Gordić koji se ugledao na starijeg brata, juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu koji je posle rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasledstvo, a Saša rešava da uzme pravdu u svoje ruke.

Nakon ovog filma usledile su broje uloge u kojima je Kostić bio maestralan. Igrao je u brojnim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama“, „Višnje u čokoladi“, „Jastučko“, „Vila Sachino“, „Zečiji nasip“, „Damin Gambit“, „Srpska drama“, „Neodoljivi ljubavnik Selimar“, „Transilvanija“, itd.

Dobirnik je brojnih nagrada i priznanja.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.