Film "Svjetla Sarajeva" osvojio nagradu publike u Los Angelesu
Zabranjeno pušenje, Foto: Press

čestitke!

Film "Svjetla Sarajeva" osvojio nagradu publike u Los Angelesu

Dodelom nagrada u dvorani James Bridges na Sveučilištu Kalifornije u Los Angelesu (UCLA), film Srđana Perkića o grupi Zabranjeno pušenje osvojio je "Audience Award" za najbolji dokumentarni film na 18. South East European Film Festivalu. U konkurenciji dokumentarnih filmova iz više od 20 zemalja, američka publika je imala priliku da glasa ocenama od 1 do 5. Film "Svetla Sarajeva" dobio je ocjenu neverojatnih 4.8.

Objavljeno: 11:44h

“Mi nikada nismo bili odlikaši. Film je rađen za društvo, tako da mi je nagrada publike jako draga. Interesantno je da je i internacionalna publika prepoznala sarkazam i šarm jednog prkosnog grada kao što je Sarajevo. Možda i ne kapiraju u potpunosti Sejine pjesme, ali sam siguran da su prepoznali autentičnost“, izjavio je Srđan Perkić.

Amra Hadžihafizbegović-Deović, glavna producentikinja filma je rekla: "Ovo je predivna vest i jako sam ponosna na moj tim. Film je zabeležio jedan divan istorijski trenutak, jedan fragment života svih nas i benda Zabranjeno pušenje na najiskreniji način."

Sabrina Beširević, izvršna producentkinja je izjavila: "Takimičili smo se na četiri festivala, a nagrađeni smo na tri. Ovo mi je najdraža nagrada zato što je dobijena glasanjem vrlo zahtevne publike na ovako značajnom festivalu."

Film 'Svetla Sarajeva' osvojio nagradu
Film "Svetla Sarajeva" osvojio nagradufoto: Press

Film je prikazan u dvorani James Bridges na Sveučilištu Kalifornije, u sklopu SEEfesta, Filmskog festivala Jugoistočne Europe u Los Angelesu, kojem je ovo 18. izdanje. SEEfest je projekt fondacije ELMA za evropske jezike i filmove u Americi. Predstavljajući i slaveći filmsku i kulturnu različitost 20 zemalja Balkana i Kavkaza, taj filmski festival nastavlja otkrivati najbolja ostvarenja iz jugoistočne Evrope publici u SAD-u.

Bonus video:

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.