TITO JE DVE NEDELJE PROVEO NA BRIONIMA SA FATALNOM LEPOTICOM: Čak ni on nije bio imnun na ŠARM ove GLUMICE
Josip Broz Tito, Foto: Profimedia

zanimljivo

TITO JE DVE NEDELJE PROVEO NA BRIONIMA SA FATALNOM LEPOTICOM: Čak ni on nije bio imnun na ŠARM ove GLUMICE

Poznato je da je Broz veoma voleo svet filma

Objavljeno: 12:43h

Sofija Loren je bila i ostala simbol seksepilnosti, a na njene čari nije ostao imun ni Tito koji je ovu divu ugostio na Brionima

Koliko je Jugoslavija bila velika za vreme Tita svedoči i činjenica da je on za vreme svoje vladavine na Brionima ugostio neke od najpoznatijih istorijskih ličnosti, poput kraljice Elizabete II.

Ali priča o boravku Sofije Loren na Brionima je posebno interesantna i nju smo imali priliku da pročitamo u ispovesti Nade Budisavljević, Jovankine sestre u knjizi Žarka Jokanovića ”Moja sestra Jovanka Broz".

Nada je ispričala da je na Brione Sofija Loren došla sa jednogodišnjim sinom. Svaki dan se kupala u moru, odmarala, kuvala u Titovoj kuhinji i uživala.

"Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva.

Posle je izdala knjigu “Sofija u kuhinji, s ljubavlju”. Tako nekako. I ona je pripremala sosove za špagete. Pošto se pravila velika količina tih sosova, sećam se da je u to stavljala teleće, svinjsko meso i pršutu, ali kada sam čula da ide i osam kilograma svežeg paradajza, bila sam iznenađena. I to je stvarno bilo veličanstveno. Pravi specijalitet. I onda smo svi to jeli, svi zajedno, bilo je božanstveno", seća se Jovankina sestra.

Ona je u knjizi ispričala kako je i Tito kuvao za Sofiju Loren. On je lično spremao zagorsku štrudlu za svoju gošću, a Nada kaže da ga nikad pre ni posle toga nije videla u kuhinji.

Inače, Sofija Loren je bila ludo zaljubljena u Karla Pontija skoro čitav život. Upoznala ga je kada je imala 16 godina. Bila je na izboru za Mis, a Ponti je imao 37 godina i bio je član žirija.

Kada je Sofiji Loren savetovao da malo "steše kukove" i "skrati nos" ona je rekla da na tako nešto neće pristati ni mrtva - e tu je Ponti izgubio glavu za njom i zaboravio da je oženjen čovek.

Par se godinama zabavljao, a u jednom momentu je Sofija ozbiljno razmišljala da li da ostavi Pontija zbog Kerija Granta.

S obzirom na to da je i Keti Grand tada bio oženjen čovek, nije htela dalje da se upetljava u celu priču, ali je to njeno preispitivanje nateralo Pontija da se pokrene i par se preselio u Francusku gde su se venčali i dobili dvoje dece. Karlo Ponti i Sofija Loren živeli su srećno sve do njegove smrti 2007. godine.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.