ISKRENA DO KOSKE! Naša VODITELJKA u EMOTIVNOJ ISPOVESTI otvoreno o SINOVIMA, prisetila se i OVOG ČOVEKA
Dragana Katić, Foto: © ATA Images

ekskluzivnI INTERVJU

ISKRENA DO KOSKE! Naša VODITELJKA u EMOTIVNOJ ISPOVESTI otvoreno o SINOVIMA, prisetila se i OVOG ČOVEKA

Voditeljka se dotakla mnogih tema za naš portal.

Objavljeno:

Dragana Katić jedna je od najpoznatijih voditeljki u našoj zemlji, a ovim poslom bavi se duže od tri decenije.

Kako sama ističe nikada joj profesija kojom je odabrala da se bavi nije predstavljala opterećenje jer je to upravo ono o čemu je odmalena sanjala.

Ispred svega, naravno, stavlja svoju porodicu, svoja dva sina Bojana i Bobana.

Dragana je govorila za Espreso i čitaocima našeg porata otkrila kako će provesti Uskrs ove godine.

"Vaskrs volim zato što pada u proleće i što zaista kuća može na lep način da se sredi, a to mi je jako bitno. Dok sam bila mlađa i dok su deca bila manja išli smo kod mamine familije u Šid. Bilo nas je tamo sigurno trideset, četrdeset, tako smo proslavljali Vaskrs. Sada je to nešto malo drugačije i skromnije kako su deca odrasla. Gledamo da se okupimo, ako ne možemo onda u nekom drugom danu gledamo da obeležimo nekim ručkom. Uglavnom to je porodični ručak onako kako to uglavno i svi čine. Sada vrlo često odlazimo kod kumova za taj dan, zato što imaju lepo dvorište, kuću i onda onako napolju ako je lepo vreme možemo da uživamo", rekla je Dragana za "Espreso".

Nakon toga govorila je o običajima koje poštuje za Uskrs, ali se prisetila i svog detinjstva i oca:

"Od običaja ispoštujem sve ono što je vezano za taj praznik, farbanje jaja na Veliki petak. Volim ukrašavanje kuće kako sam već rekla, volim da mi za Vaskrs kuća bude puna cveća i stvarno tada odem na pijacu i puno cveća kupim i sve vaze koje postoje u kući pune su cveća koje je tada aktuelno. Najviše od cveća, naravno, volim jorgovan jer me to podseća na moje detinjstvo i mog oca koji je voleo da sadi jorgovane."

Dragana je potom započela priču o svojim sinovima i o tome koliko joj je teško zbog razdvojenosti od dece.

"Kao i svakom roditelju razdvojenost od dece je teška nevezano za praznike, nego je sama po sebi teška. Ove godine Boban neće biti tu za Vaskrs, on će Vaskrs prosti van kuće, ali ćemo Bojan i ja otići kod kumova ili kod familije. Ujutru ćemo imati sa prijateljima doručak i posle idemo ili kod familije ili kod kumova", rekla je Katićeva za naš portal.

Voditeljka se osvrnula na svoju dugogodišnju karijeru, te se prisetila kako je uskladila posao i odgajanje sinova.

"Karijera jeste duga, ove godine mislim da je 37 godina...mislim, nije ni važno uostalom. Eto, preko tri decenije profesionalnog rada. Ne mogu da kažem da je tu bilo nekog odricanja, ne može biti odricanja ako nešto volite i ako u nečemu uživate. Uvek sebi kažem da sam blagoslovena što radim posao koji volim i o kojem sam maštala kao dete i gde su mi se ostvarili oni snovi koje sam sanjala kao mala. Tako da nije tu bilo nekih posebnih odricanja, ne bih volela nikada da glorifikujem sve to što se dešavalo u mom poslu i da sam morala nečega posebnog da se odričem. Jedino ono čega sam uvek morala da se odričem jeste hrane koju volim i u količini koje volim da jedem da bih mogla da izgledam fit i da prosto budem pristojna za pojavljivanje.

Što se dece tiče oni su od svog rođenja znali čime se ja bavim, suočeni su bili sa tim, znali su da kod mene ne postoji radno vreme, već snimajući dan i negde sam čini mi se u prednosti u odnosu na ostale ljude koji se bave svakodnevnim poslom gde moraju da idu i da uglavnim dođu prilično kasno uveče i nisu u mogućnosti da toliko vremena provode sa svojom decom. Naravno i kuća i sve neke druge obaveze koje imaju zahtevaju mnogo više vremena nego što ja potrošim, tako da sam ja zaista što se toga tiče blagoslovena. Em radim ono što volim, em sam mogla nekako, čini mi se, više vremena da provodim sa svojom decom nego drugi roditelji. Posebno što sam ja onog trenutka kada sam ih dobila odlučila da neću mnogo da prihvatam takozvane tezge, i da mnogo putujem i odsustvujem od kuće, već da u tom nekom njihovom periodu odrastanja, do neke njihove 15, 16 godine, kada je zaista bilo potrebno da im se maksimalno posvetim bila sam tu", istakla je Dragana za "Espreso".

Katićeva je jedna od naših najlepših voditeljki, važi za i izuzetno negovanu ženu, a kako i sama kaže oduvek je volela da vodi računa o svom izgledu:

"Sređenost mi ne pada mnogo teško iz prostog razloga što sam odmalena bila esteta i volim uvek da budem sređena nevezano za to da li radim ili je to neko privatno okupljanje i druženje. Zaista vodim računa nekako o tome i da zadovoljim neke svoje kriterijume i neki svoj stil u kome želim da ostanem i privatno i poslovno. Volim da se sredim, volim da izađem sređena iz kuće, naravno nije to uvek slučaj, ali kada su neka okupljanja, odlazak u restoran, pozorište, grad, kafanu volim stvarno da budem sređena. Nisam čak ni u kući toliko zapuštena, vodim računa da i u kući budem onako pristojno, lagano i komotno obučena. Sad što sam starija više sam nekako prilagodila stil komformizmu, ne mogu više kao kad sam bila mlada da podnosim da imam nešto što me steže, što mi smeta, što mi ne prija, matrijale biram, veličine jako vodim računa, ne volim ništa da kupujem tesno, ne volim ni u čemu da se osećam sputano. Naravno da uvek jedva dočekam da mogu da nosim ravnu obuću i nekako mi moda ide na ruku. Trudim se da obratim pažnju na to kakva ću da izađem iz kuće."

Kada je već reč o njenom fizičkom izgledu Dragana je istakla i to šta joj je najbitnije i na šta obraća najviše pažnje.

"Ono na šta uvek obraćam pažnju to su kosa i nokti, nekako to uvek vodim računa da mi bude sređeno, negovano i čisto, a ovo drugo nije važno šta piše, koja je firma, važno je samo da je udobno", zaključila je Katičeva.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.