NAJLEPŠA ŽENA JUGE DOŠLA DO SAMOG RUBA EGZISTENCIJE: Za najosnovnije PRODAVALA NAMEŠTAJ, velika TUGA
Olivera Katarina, Foto: prentscreen/youtube/PaulKevin92

životna priča

NAJLEPŠA ŽENA JUGE DOŠLA DO SAMOG RUBA EGZISTENCIJE: Za najosnovnije PRODAVALA NAMEŠTAJ, velika TUGA

Ona je jedna od najvećih diva šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Objavljeno:

Olivera Katarina ne ustručava se da iskreno govore o svojim finansijskim problemima, te je 2017. godine priznala da živi u iznajmljenom stanu i da je prodavala nameštaj kako bi platila račune za truju.

- To sam radila namerno, da pobedim sujetu i dovedem sebe u stanje da me ne zanima kako sam obučena i kako izgledam. Ali, činjenica je da je to bilo u vreme moje baš velike muke i bede. Zbog ponosa ništa ni od koga nisam tražila. Tako je i sada, kad rasprodajem pokućstvo i uspomene da bih platila račune, preživela. Ne želim o tome da pričam, ni sina ne opterećujem svojim problemima. Neko je davno rekao: "Moje siromaštvo je dokaz mog poštenja i dostojanstva" - rekla je Olivera za magazin "Glorija".

Glumica ističe da je izuzetno ponosna što je u životu ostala dosledna svojim stavovima i što se uvek sama borila.

- Oduvek sam se borila sama. Nikad nisam tražila pomoć drugih. I bila sam hrabra, kao i danas. Čovek koji ima identitet mora da ga afirmiše na svakom mestu, ne može da vrda. Uvek sam to radila i plaćala cenu, ali ostala sam verna vlastitim stavovima, niko nije mogao da me pomeri. Uvek sam živela onako kako sam sama birala - dodaje ona.

Olivera Katarina, rođena je na današnji 5. marta 1940. godine. Pravo ime joj je Olivera Petrović, a umetničko ime po kojem je ostala prepoznatljiva izabrala je po svojoj majci Katarini.
Olivera Katarina, rođena je na današnji 5. marta 1940. godine. Pravo ime joj je Olivera Petrović, a umetničko ime po kojem je ostala prepoznatljiva izabrala je po svojoj majci Katarini.foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Olivera Katarina je veliku popularnost stekla igrajući u filmu "Sakupljači perja" koji je osvojio Gran pri žirija na Internacionalnom festivalu u Kanu, nominovan za Zlatnu palmu i Oskara za najbolji strani film.

Živela u Parizu, Milanu i Rimu. Pored glume bavila se i muzikom, te je i u toj grani umetnosti ostvarila zapaženu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.