NAKON PRIZNANJA MILANA MARIĆA SRBI ĆE POLUDETI: Glumac PROGOVORIO O NARKOMANIJI, godinama NIKO NIŠTA NIJE ZNAO
Milan Marić, Foto: EPA

NEOČEKIVANO

NAKON PRIZNANJA MILANA MARIĆA SRBI ĆE POLUDETI: Glumac PROGOVORIO O NARKOMANIJI, godinama NIKO NIŠTA NIJE ZNAO

Marić ističe da mu je cilj da svoju prepozna-tljivost iskoristi da popravlja društvo u kojem živi

Objavljeno:

Milan Marić je jedan od najpopularnijih i najzaposlenijih glumaca mlađe generacije.

U danu kada je imao let za Sloveniju gde sprema novu pozorišnu predstavu, Marić je želeo da snima intervju za emisiju "TV lica...kao sav normalan svet" na Donjem Kalemegdanu gde najradije provodi vreme u pauzama između poslovnih obaveza.

Uz opasku da ga često brkaju sa imenjacima i da dobija pitanja o tome kako je bilo glumiti u filmu "Rane" ili učestvovati u "Velikom bratu" ali da ipak ništa ne zamera novinarima osim tekstova u kojima su se bavili njegovim emotivnim životom, Milan Marić je rado govorio o ulogama koje su obeležile njegovu karijeru, o snimanju filma "Dovlatov" u Rusiji gde je tumačio glavnu ulogu iako nikada pre toga nije učio ruski jezik, o liku Čedomira Jovanovića koga je igrao u seriji "Porodica" ali i o njegovoj porodici u kojoj se niko nije bavio poslom za koji se opredelio i o predrasudama koje su imali da gluma ne može da se upiše bez veze, što je demantovao upisom na FDU iz prvog pokušaja.

Milan Marić je rado govorio o ulogama koje su obeležile njegovu karijeru
Milan Marić je rado govorio o ulogama koje su obeležile njegovu karijerufoto: Tamara Trajković

Bilo je reči i o ulozi Tome Zdravkovića, ali i o ličnim planovima, o društvenoj odgovornosti koja mu je važna i želji da pomogne otvaranje institucije za lečenje zavisnika od opijata kao cilju koji je postavio pred sebe.

Želeo sam da služim Srbiji

Marić ističe da mu je cilj da svoju prepozna-tljivost iskoristi da popravlja društvo u kojem živi. Zato mu je velika želja da investira u kliniku za lečenje zavisnika od opijata.

Marić ističe da mu je cilj da svoju prepozna-tljivost iskoristi da popravlja društvo u kojem živi.
Marić ističe da mu je cilj da svoju prepozna-tljivost iskoristi da popravlja društvo u kojem živi.foto: Damir Dervišagić

- To je deo mog društvenog angažmana. Ljudi su stigmatizovani zbog svojih slabosti i smatram da treba neko da im pruži ruku i kaže: "Da, moguće je." Čak i ako svi oko vas, pa i vi sami, mislite da je nešto nemoguće - moguće je - kaže glumac koji je 2018. bio kandidat za gradskog odbornika, kao član partije LDP Čedomira Jovanovića, a preneo je Srpski telegraf.

Kako je ispričao u emisiji "Kao sav normalan svet", tada je s mladalačkim entuzijazmom želeo da menja svet.

Glumcu je velika želja da investira u kliniku za lečenje zavisnika od opijata.
Glumcu je velika želja da investira u kliniku za lečenje zavisnika od opijata.foto: Promo

- Nisam imao na umu da se primarno bavim politikom. Više je to bilo društveno angažovanje. Ne volim nepravde i ima ih mnogo. Želeo sam da služim ovom društvu. Upravo to je razlog što nisam otišao u inostranstvo da živim i radim, a imao sam priliku zato - otkrio je glumac.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.