ŽIVA VATRA I U 8. MESECU TRUDNOĆE: Fatalna voditeljka PORUČILA svim ženama jedno, OGLASILA SE za Espreso
Marija Lazić, Foto: Instagram printscreen/maryzivkovic

stereotipi

ŽIVA VATRA I U 8. MESECU TRUDNOĆE: Fatalna voditeljka PORUČILA svim ženama jedno, OGLASILA SE za Espreso

Uskoro će im porodica biti bogatija za još jednu članicu.

Objavljeno: 17:12h

Bivša voditeljka Marija Lazić već je o osmom mesecu trudnoće. Ona je za naš portal otkrila da će roditi devojčicu. Marijin suprug Vuk Živković i ona već imaju jednu devojčicu, koja se zove Valeria.

Pre prve bebe bivšu voditeljku "Pinka" često su pitali kada će postati mama. Ona je za Espreso otkrila kako joj je bilo dok je dobijala takva pitanja.

– Dete sam rodila kada sam poželela i osetila se spremnom, a ne kada mi palanačke norme određuju da je vreme. Srećna sam što mi se želja momentalno ostvarila uprkos tome što nisam bila u cvetu mladosti, već u 36. godini života, ali smatram da za najznaćajniju ulogu u životu, ne samo žene, već i muškarca, ipak treba postojati plan i savršena priprema. Izuzimajući ekstremne slučajeve, nije mi jasno kako nekome u 21. veku može da se "desi" dete ili pak pomisli da je to rešenje za krizu u vezi i braku. Morate imati cilj, volju i snagu, pa i sredstva, za najlepši mogući put koji možete pružiti tom biću koje donosite na svet. Upravo iz nerazmišljanja i previše površnog shvatanja roditeljstva, svedoci smo urušavanja pojma porodice kao institucije, brojnih lakih razvoda, ali i zapostavljenja i neadekvatnog odgoja dece. Rodi dete kada ga želiš, a ne kada ti komšinica kaže da ti je vreme.

Voditeljka Marija Lazić je trudna
Voditeljka Marija Lazić je trudnafoto: Instagram printscreen/maryzivkovic

Kako je ženama koje se suočavaju sa takvim pritiscima?

– Nažalost, žene u Srbiji su izložene užasnim pritiscima, slobodno mogu reci terorima okoline svih mogućih vrsta. Primitivci se ne libe da određuju ženi sa koliko treba da se zaposli, uda, rodi dete, ali potom, i drugo, baš u rasponu kada okolina smatra da je idealna razlika. Ako se ugojiš u trudnoći onda si "krava koja se zapustila", ako vodiš računa o sebi onda sigurno zapostavljaš dete, jer zaboga odakle ti dovoljno slobodnog vremena da opereš kosu. Ako se vratiš brzo na posao onda si nemajka, ako ne onda si "jadna, obična domacica". Ne smem ni da pomislim kakva je so na ranu, to pitanje "Šta čekate?" i ulazak u krevet ljudima koji imaju realan problem sa potomstvom. Zato uvek ističem da žena ženi ne sme biti vuk, da treba da prevashodno same sebe izdignemo na pijedestal i izborimo se za svoj stav i mišljenje, odluku pa makar bila neispravna ako te kompletira, čini srećnom, niko nema pravo da osporava niti menja.

Je li takva pitanja unose stres u privatni život?

– Samo sama sebi mogu da unesem stres u život, i srećna sam što sam na tom stadijumu svog psihološkog razvoja, ili bolje reći zadovoljstva i spokoja, već godinama unazad.

Bonus video:

00:14

Evo kako danas uživa voditeljka Marija Lazić

(Espreso/M.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.