NAJVEĆI HIT MILETA KITIĆA UOPŠTE NIJE PISAN ZA NJEGA: Nakon toliko godina se SAZNALA ISTINA, ovo se ZAPRAVO DESILO
Mile Kitić, Foto: © ATA Images

priča od miliona

NAJVEĆI HIT MILETA KITIĆA UOPŠTE NIJE PISAN ZA NJEGA: Nakon toliko godina se SAZNALA ISTINA, ovo se ZAPRAVO DESILO

O ovome je svojevremeno otvoreno govorio upravo Mile Kitić

Objavljeno:

Mile Kitić je do sada otpevao brojne hitove, a proslavila ga je pesma "Kraljica trotoara".

Ova numera i danas je veoma slušana, a zanimljivo je da prvobitno nije uopšte napisana za Kitića, niti je trebalo da bude u pitanju narodna pesma.

Njen autor Steva Simeunović želeo je da bude u pitanju pesma drugačijeg zvuka i hteo je da je otpeva neko od pop pevača koji su bili aktuelni u to vreme. O ovome je svojevremeno otvoreno govorio upravo Mile Kitić.

- Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku sa pesmama i tada je naišao na ‘Kraljicu trotoara’ međutim rekao mi da nije za mene. On je zamislio da se čuju zvuci dve gitare i da se tekst ispriča te da je pesma namenjena pevaču poput Đorđa Balaševića. Ali Marti to nije bilo loše mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo - rekao je on u jednoj emisiji.

Mile Kitić
foto: Espreso

- Kad sam ušao u studio, Pera Zadravković koji je pravio aranžman nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, verovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup - istakao je Mile tada.

Bonus video:

00:29

Marta i Mile Kitić prvi put zajedno u Dominikanskoj Republici

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.