BIO JE VELIKI BOEM, O SVOJOJ BURNOJ MLADOSTI JE ISKRENO GOVORIO: U životu je ŽALIO samo za jednim, ovo je ISTINA
Glumac, Foto: prentscreen/youtube/emirtrotter

životna priča

BIO JE VELIKI BOEM, O SVOJOJ BURNOJ MLADOSTI JE ISKRENO GOVORIO: U životu je ŽALIO samo za jednim, ovo je ISTINA

Ostavio je značajan trag u domaćoj kinematografiji.

Objavljeno: 17:11h

Josif Tatić rođen je 13. aprila 1946. godine u Novom Sadu.

Poticao je iz glumačke porodice, roditelji Branko i Hristina bili su glumci.

U mladosti je trenirao boks, ali je odustao nakon treće borbe u kojoj je bio nokautiran.

Tatić je glumu studirao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, a glumački uzor mu je bio Hemfri Bogart.

Jedan je od glumaca koji jeostavio izuzetan trag u domaćoj kinematografiji, ali uloge po kojima ga publika najviše pamti jesu u kultnim serijama, "Grlom u jagode", gde je tumačio lik Taleta Surovog i u seriji "Bolji život" gde je maestralno odigrao ulogu Božidara Soldatovića Jataganca.

Kada je reč Josifovom porodičnom životu, bio je otac dve ćerke.

Starija ćerka Jelisaveta Tatić Čuturilo, bavi kostimografijom, dobio ju je u prvom braku sa Biljanom Dragović, takođe, poznatom kostimografkinjom.

Dok je mlađu ćerku Hristinu, koja je ime dobila po njegovoj majci, dobio je u drugom braku sa suprugom Bebom kada je imao 57 godina.

Tatić je bio poznat kao veliki boem.

"Ne mogu ni da jedem pred predstavu, što je pogubno za ovu moju težinu. Pa kad završim, onda klopa, piće… A to se najviše taloži. Nisu samo glumci boemi. Ja sam se u tim svojim burnim vremenima, kako vi to nazivate, družio s ljudima drugih profesija. U svojim boemskim danima najviše sam pratio jednoga pisca, jednog pilota i jednog advokata. Nije bilo mnogo glumaca, ali bila je poneka glumica”, govorio je glumac jednom prilikom za domaće medije.

Tatić je o svom životu i porocima jednom prilom izjavio sledeće:

"Mladost ko mladost… Kajem se što nije bila još burnija! Kajem se što nisam pušio još više. Ostavio sam cigarete pre mesec dana i… Uh, strašna je kriza! Ostavio sam i alkohol, pijem samo crno vino”.

Josif je bio veliki prijatelj sa pokojnim glumcem Predragom Ejdusom, te je Ejdus jednom prilikom za Tatića rekao sledeće:

"Za Taleta mogu da kažem da je bio izuzetno dobar čovek, sjajan umetnik, beskrajno duhovit i prijatan, čovek koji je uvek iznenadjivao i okolinu i partnere svojim lucidnim rešenjima, bio je strastveni epikurejac, uživao u životu, neprevaziđeni prijatelj i drug od koga nikada nisam mogao da očekujem da će uraditi nešto loše, nepristojno ili neprikladno, imali smo ogromno poverenje jedan u drugoga i bili beskrajno vezani”.

Josif Tatić preminuo je 8. februara 2013. godine u 67. godini života, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.