30 GODINA SE OVO SAKRIVALO! LEPA BRENA JE ZBOG LJUBAVI PROMENILA VERU: Ovo joj je KRŠTENO ime FOTO
Lepa Brena, Foto: Damir Dervišagić

iz islama u pravoslavlje

30 GODINA SE OVO SAKRIVALO! LEPA BRENA JE ZBOG LJUBAVI PROMENILA VERU: Ovo joj je KRŠTENO ime FOTO

Tajna Lepe Brene izašla na videlo

Objavljeno:

Jedna od najvećih muzičkih zvezda na našim prostorima, Lepa Brena, rođena je kao Fahreta Jahić, a svoj čuveni nadimak dobila je davne 1975. godine, još u srednjoškolskim danima.

Za sve je kriv njen košarkaški trener, što je pevačica ispričala u svom dokumentarnom filmu "Lepa Brena - godine Slatkog greha", međutim tajna Lepe Brene da ima još jedno ime, tačnije ta informacija tek nedavno doznala se u javnosti.

- Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje koleginice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša - otkrila je pevačica jednom prilikom i dodala:

Lepa Brena i Boba Živojinović
Lepa Brena i Boba Živojinovićfoto: Instagram printscreen/lepabrenaa

- Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, setila sam se tog događaja, i tako postala Brena - ispričala je folk diva kojoj je 1981. godine pokojni Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao i Lepa, pa je tako nastao nadimak pod kojim se pevačica proslavila.

- Nisam volela to Lepa jer nisam mislila da sam lepa na taj način - istakla je ona, međutim tajna Lepe Brene jeste da ima i jedno srpsko ime koje je dobila na krštenju.

Lepa Brena jedna je od mnogih koji su promenili veru
Lepa Brena jedna je od mnogih koji su promenili verufoto: © ATA Images

Ona je, naime, jedna od mnogih javnih ličnosti sa domaće scene koja je promenila veru.

Iz Islama pevačica je prešla u pravoslavlje, a na krštenju je dobila ime Jelena, kako su istakli mnogi domaći mediji.

Brena nikada nije pričala o razlozima koji su je naveli na ovaj potez, ali se pridžava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Bonus video:

03:16

SPREMALE MEGA SPEKTAKL, PA POSTALE DRUGARICE? Lepa Brena zvala Senidu na sarmu, a njeni sinovi JEDVA ČEKAJU DA JE UPOZNAJU

(Espreso/Story)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.