OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA PROGOVORIO O BORBI SVOGA SINA SA RAKOM: "Osetio je nešto, skener je pokazao..."
Milovan i Nebojša Glogovac, Foto: Dado Đilas, Sonja Spasić

objasnio

OTAC NEBOJŠE GLOGOVCA PROGOVORIO O BORBI SVOGA SINA SA RAKOM: "Osetio je nešto, skener je pokazao..."

"Nebojša je kratko trajao, ali je ostavio jedan određeni trag na mlade ljude i često puta sretnem ljude koji ponavljaju neke rečenice koje je on izgovorio", istakao je otac Milan

Objavljeno: 22:54h

Protojerej-stavrofor Milovan Glogovac, otac Nebojše Glogovca, govorio je prvi put o borbi svog sina u dokumentarnom filmu o karcinomu pluća, "Krak manje" koji je večeras premijerno prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Deo u kojem govori Nebojšin otac prikazan je u dnevniku RTS-a. Otac Milovan, iza koga je 55 godina svešteničkog staža, govorio je o detaljima s početka teške borbe koju je Nebojša vodio.

- Za Novu godinu je osetio da nešto, kašljao je i nešto je napipao na stomaku tvrdo. I ja sam tada bio prisutan. Skener je pokazao da je nešto sumnjivo.

Otac Nebojše Glogovca
Otac Nebojše Glogovcafoto: Kurir.rs

Kako je dalje istakao, Nebojša je "kratko trajao, ali za to vreme ostavio veliki trag" kroz koji će sigurno večno živeti.

- Nebojša je kratko trajao, ali je ostavio jedan određeni trag na mlade ljude i često puta sretnem ljude koji ponavljaju neke rečenice koje je on izgovorio na filmu ili na pozornici. Tih 50 godina, odnosno 49 koliko je imao nije ostalo bez uticaja, bez nekoga traga.

- Dok žižak gori što bi rekao naš narod, treba se boriti do poslednje snage. Da se očuva žižak života - poručio je protojerej-stavrofor Milovan Glogovac u dokumentarnom filmu.

Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovacfoto: Dragana Udovičić

Bonus video:

01:02

JDP dodela nagrade Nebojša Glogovac

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.