MILOŠA TIMOTIJEVIĆA SVI OBOŽAVATE, A MALO KO ZNA OVE STVARI O NJEMU: Otac mu je VRLO POZNAT, a tek MAJKA...
Miloš Timotijević, Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

RODITELJI

MILOŠA TIMOTIJEVIĆA SVI OBOŽAVATE, A MALO KO ZNA OVE STVARI O NJEMU: Otac mu je VRLO POZNAT, a tek MAJKA...

Miloš je jednom prilikom istakao da je zahvaljujući ocu, detinjstvo proveo okružen kamerama i modelima i modnim pistama

Objavljeno:

Miloš Timotijević srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Njegova glumačka karijera počela je 1995. godine, epizodnom ulogom u seriji "Kraj Dinastije Obrenović".

Timotijević je nastavio da igra u sporednim ulogama u različitim formatima — od popularne serije "Srećni ljudi", gde je ostao poznat kao telohranitelj Pablo, i serije "Gore-dole", preko filmova "Stršljen" i "Sedam i po", do serije "Porodično blago".

Biografija Miloša Timotijevića
Biografija Miloša Timotijevićafoto: Damir Dervišagić

Postepeni uspon na televiziji i filmu potvrđivao je čestim angažmanom u projektima stranih produkcija, poput filma "U zemlji krvi i meda" Anđeline Džoli. Film "Vlažnost" doneo mu je festivalsku publiku širom Evrope, i nagradu za najboljeg glumca na FEST−u 2016. godine.

Miloš je istovremeno igrao i u nekoliko beogradskih pozorišta, između ostalih, u predstavama "Miris kiše na Balkanu", "Rasprava sa Ernestom Če Gevarom", "Režim ljubavi", "Scene iz bračnog života", Zoran Đinđić" i drugima.

Uloga potporučnika Vasiljevića u Vojnoj akademiji, kao i uloga Vojina Đukića u seriji Senke nad Balkanom, pružile su mu šansu za kasnije projekte, poput TV serija Aleksandar od Jugoslavije, Porodica, Pevačica i Močvara, pa početkom 20−ih njegova karijera doživljava ekspanziju.

Regionalnu popularnost ostvario je kao korumpirani policajac Stupar u seriji "Južni vetar", i kao inspektor Petrit Koci u srpsko—britanskoj seriji "Besa".

Timotijević živi u Beogradu, gde je i rođen, a 1999. godine diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti.

Poreklo Miloša Timotijevića
Poreklo Miloša Timotijevićafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Miloševa majka radila je kao saobraćajni tehničar, a njegov otac poznati je beogradski fotograf, Dragan Timotijević „Belmondo”. Miloš je jednom prilikom istakao da je zahvaljujući ocu, detinjstvo proveo okružen kamerama i modelima i modnim pistama.

U intervjuu za jedan magazin glumac je rekao da je odrastao u selu, kod babe i dede, pošto su mu roditelji radili. Voleo je domaće televizijske serije "Priče iz radionice" i "Priče iz Nepričave" sa Milenom Dravić i Zoranom Radmilovićem.

Miloš je tada dodao da je odrastao i u zgradi Politike, pa je zbog očevog posla upoznat i sa novinarskim i fotoreporterskim esnafom. Kada je došlo vreme da pođe u školu, roditelji su ga vratili u Beograd. Otac ga je sa šest godina odveo na Radio Beograd, u grupu Mike Aleksića.

Ko su roditelji Miloša Timotijevića?
Ko su roditelji Miloša Timotijevića?foto: Nemanja Nikolić

Timotijević je isticao da je to iskustvo bilo na neki način priprema za glumački poziv, kao i da je Aleksić bio sadistički strog. Uprkos tome, želeo je da bude šuster, vajar ili slikar, a kasnije je pomišljao i da se bavi socijalnim radom, zbog čega je čak bio upisao Fakultet političkih nauka.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.