HRVATI U SPLITU ZABRANILI ŽELJKA SAMARDŽIĆA: Obrazloženje koje su dali će vas SVE RAZBESNETI
Željko Samardžić, Foto: Marija Mladjen/ATAImages

sramno

HRVATI U SPLITU ZABRANILI ŽELJKA SAMARDŽIĆA: Obrazloženje koje su dali će vas SVE RAZBESNETI

Na Sustipanu su dosad nastupali Massimo Savić, Sergej Ćetković, Frajle, Goran Bregović, Josipa Lisac i drugi

Objavljeno:

Mostarski pevač sa adresom u Beogradu, Željko Samardžić, 19. avgusta neće pevati pred splitskom publikom na Sustipanu, odlukom direktora Park-šume Marjan, Marka Pejnovića.

Organizatorima koncerta je stigao kratak odgovor iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan na molbu za održavanje koncerta, koji je glasio: "Poštovani, vaš zahtev je odbijen", piše "Slobodna Dalmacija".

- Odluka je moja, ja sam je doneo i imam to pravo. Muzika Željka Samardžića nije primerena Sustipanu - rekao je Marko Pejnović, objašnjavajući razlog zbog kojeg se mostarski pevač neće pridružiti plejadi poznatih muzičkih imena koja su već nastupala na letnjoj koncertnoj adresi u Splitu.

Na Sustipanu su dosad nastupali Massimo Savić, Sergej Ćetković, Frajle, Goran Bregović, Josipa Lisac i drugi.

1 / 2 Foto: Marija Mladjen/ATAImages

- Zanima nas ko je taj koji procenjuje što je primereno, a što nije. Direktor park-šume! Željko Samardžić je do sada nastupao u arenama u svim gradovima Hrvatske. Puni ih bez problema. S obzirom na to da su balade 90 posto svih njegovih pesama i da je jako popularan među ženskim delom publike, da mu je majka Hrvatica, ne vidimo razlog za ovakvu odluku. U pitanju je uvod u cenzuru, gde će neko određivati što se sme, a što ne sme slušati - ljuti se Domagoj Petričević, direktor kompanije koja je zadužena za organizaciju pomenutog planiranog koncerta.

Odbijanje ustupanja poznate splitske koncertne lokacije Željku Samardžiću usledilo je nakon nedavnog podizanja prašine u Puli, gde je tamošnji gradonačelnik Filip Zoričić zabranio održavanje koncerta Dragana Kojića Kebe i Ane Bekute, prvotno planiranog 25. marta u javnom prostoru Domu sportova "Mate Parlov".

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso / Slobodan dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.