NJEGOVA MISTERIOZNA SMRT INTRIGIRA I NAKON VIŠE OD DVE DECENIJE: Ono šta je OSTALO za njim stvara JEZU u ljudima
Pevač, Foto: prentscreen/youtube/ baraba054

tajne

NJEGOVA MISTERIOZNA SMRT INTRIGIRA I NAKON VIŠE OD DVE DECENIJE: Ono šta je OSTALO za njim stvara JEZU u ljudima

Bio je omiljeni pevač.

Objavljeno:

Jedan od omiljenih pevača devedesetih godina, Rođa Raičević, osvajao je srca publike, a njegova prerana smrt je sve šokirala i nikada nije dobila jasan epilog.

Vlasnik hitova "U tebe sam zaljubljen", "Tako je suđeno", "A ja imam tebe" i mnogih drugih bio je jedan od najpoznatijih pevača i kompozitora koji su obeležili domaću muzičku scenu.

Oktobra 2001. godine, osvanula je šokantna i tužna vest da je omiljeni pevač pronađen mrtav u svom stanu, a da je smrt najverovatnije usledila zbog prekomernog konzumiranja narkotika. Međutim, mnogi prijatelji i kolege Raičevića i dalje ne mogu da se pomire sa tim da je pevač otišao na takav način, tako da se i godinama kasnije spekulišu okolnosti pod kojima je umro.

Smrt Rođe Raičevića i danas je misterija
Smrt Rođe Raičevića i danas je misterijafoto: prentscreen/youtube/ baraba054

- Znala sam ga kao čoveka koji ne pije, ne puši, a onda sam čula da ga je odnela droga. To mi je i dalje nejasno - izjavila je jednom prilikom pevačica Dragica Radosavljević Cakana.

Nada Topčagić deli isto mišljenje: "Niko od nas nije znao da je sklon porocima. Kad sam čula da je umro u stanu u kojem je bilo droge, bila sam šokirana..."

Da je Rođa zaista bio protivnik nezdravog načina života posebno govori jedna njegova izjava: "Kada vidim pijanog čoveka, ospice dobijem. Kafane pune dima i bahatost ne podnosim, to mi je odvratno. Nisam boem, ali sam pesnik i muzičar bez alkohola".

Već godinama javnost intrigira čuveni kofer koji je ostao na hodniku zgrade u kojoj je stanovao i po koji niko nije došao ni toliko godina posle njegove smrti. Međutim, kofer nije jedina misterija koja se vezuje za prerani odlazak ove pevačke legende.

Već duže vreme kruži priča da je svesku sa Rođinim neobjavljenim pesmama nakon smrti uzeo jedan poznati pevač koji je snimio sve te hitove i potpisao sebe kao autora.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.