OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! SUD ĆE ODLUČITI DA LI ĆE BITI SRPSKIH PEVAČA U PULI: Evo šta se DESILO
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

da li JE REALNO?

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! SUD ĆE ODLUČITI DA LI ĆE BITI SRPSKIH PEVAČA U PULI: Evo šta se DESILO

Traženo je da se odredi hitna privremena mera

Objavljeno: 07:23h

Izgleda da će se dogoditi neočekivani obrt kada je u pitanju koncert srpskih pevača u Puli koji je gradonačelnik tog grada, Filip Zoričić, prvobitno otkazao.

Naime, postoji velika šansa da se 25. marta u Puli ipak održi koncert, a konačnu odluku o tome doneće Trgovački sud u Pazinu u ponedeljak, 27. februara, saznaje "Kurir"

Firma koja je organizator koncerta podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gde je trebalo da se održi nastup.

U spisima do kojih je došao pomenuti portal, vidi se da je traženo da se odredi hitna privremena mera i da se donese presuda o tome da li koncert može da se održi na pomenutom mestu 25. marta.

Gradonačelnik Pule
Gradonačelnik Pulefoto: prentscreen/youtube/Jutarnji list

Iz dosadašnje sudske prakse može se zaključiti da postoje velike šanse da će odluka biti u korist organizatora i pevača jer sud može da zabrani održavanje koncerta samo ako postoji opravdana sumnja da će ta muzika širiti nacionalnu, versku, političku ili bilo mržnju, izazvati nerede i slično, što u ovom slučaju svakako nije tako.

Jedino je 2008. godine sud u Puli doneo odluku da se zabrani koncert Marka Perkovića Tompsona u tamošnjoj areni jer je tadašnja vlast to tražila, uzimajući u obzir šta Perković kroz svoju muziku i nastupe promoviše.

Firma koja je organizator koncerta podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta
Firma koja je organizator koncerta podnela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sportafoto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, otkazao je koncert koji je trebalo da se održi 25. marta, a na njemu je trebalo da pevaju Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. Keba je nedavno izjavio da će tužiti gradonačelnika Pule, ako se ispostavi da su tačne izjave koje je on navodno izgovorio vezano za razloge otkazivanja koncerta u tom gradu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.