ISPLIVALA ISTINA O OBRAZOVANJU VODITELJKE RTS-A! Zašto se o ovome DUGO TAJILO?
Kristina Radenković, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

legenda

ISPLIVALA ISTINA O OBRAZOVANJU VODITELJKE RTS-A! Zašto se o ovome DUGO TAJILO?

Malo ko zna nešto o njenom obrazovanju!

Objavljeno:

Poznate voditeljke svakog dana gledamo na malim ekranima, ali retko se govori o tome kakvo obrazovanje imaju. Pre svojih bogatih karijera mnoge od njih su i te kako ulagale u svoje obrazovanje, a jedna od njih je svakako i voditeljka RTS-a Kristina Radenković.

O njenom obrazovanju se malo govori, a toliko je dobro!

Naime, voditeljka je završila čak dva fakulteta. Jedan je Prirodno matematički fakultet, a drugi Akademija umetnosti. Kristina u mladosti nije mogla da se odluči šta želi, budući da je imala dve ljubavi, te je rešila da ova fakulteta upiše i završi.

O njenom obrazovanju se malo govori
O njenom obrazovanju se malo govorifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Ona je ovako govorila za medije o svom obrazovanju.

- Završila sam glumu (voditeljka je, pored Akademije umetnosti, završila i Prirodno-matematički fakultet), tako da sam spremna za ples, pevanje, ali jeste šou u kojem do sada nisam učestvovala iako sam radila razne TV formate. Imam zabavne kolege. Stefan je sa mnom radio Beoviziju, Sašu poznajem iz sveta glume, sa Draganom se družim, tako da se nadam da ćemo opravdati naziv emisije - smatra Kristina, prenosi Puls.

BIOGRAFIJA

Podsetimo, voditeljka je rođena u Novom Sadu gde je odrasla i živela sve do okončanja studija. Tokom detinjstva, na nagovor roditenja kratko je trenirala tenis, a bavila se i džez baletom do svoje 16. godine. Nakon toga je upisala gimnaziju, a zatim postala član francuske dramske sekcije, gde je krenula na radionicu glume kod Milana Pletana - Plendže. Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom.

Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom.
Pohađanje ove sekcije značajno je uticalo na njenu odluku da se i kasnije bavi glumom.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na nagovor svoje majke upisala je Prirodno-matematički fakultet, a nakon završene prve godine i Akademiju umetnosti. Oba fakulteta uspešno je završila. Po završetku studija, preselila se u Beograd u potrazi za poslom. Pošto se našla među četiri izabrana kandidata na konkursu Evropsko lice, bila je jedan od izveštača sa Pesme Evrovizije 2008. godine.

Kasnije je vodila još nekoliko emisija na Radio-televiziji Srbije, uključujući i izbor za Dečju pesmu Evrovizije.

Na nagovor svoje majke upisala je Prirodno-matematički fakultet
Na nagovor svoje majke upisala je Prirodno-matematički fakultetfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Prvu zapaženu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji Ono kao ljubav, u kojoj je glumila Sašku. Takođe, u seriji Priđi bliže glumila je profesorku Miljanu Cvetić.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso/Puls/Rts)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.