ZAPANJIĆETE SE KADA ČUJETE KOLIKO GAGI JOVANOVIĆ IMA GODINA: Ni za 3 života NEMA ŠANSE da pogodite
Dragan Gagi Jovanović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

godište

ZAPANJIĆETE SE KADA ČUJETE KOLIKO GAGI JOVANOVIĆ IMA GODINA: Ni za 3 života NEMA ŠANSE da pogodite

Da li je moguće

Objavljeno:

Dragan Gagi Jovanović je srpski glumac. Rođen je 4. oktobra 1965. godine u Beogradu i ima 58 godina. Važi za jednog od najboljih srpskih komičara.

U braku je sa glumicom Brankom Puljić, sa kojom ima ćerku, takođe glumicu Anđelu Jovanović. Živi i radi u rodnom gradu. Karijera i filmografija U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Iz prvog pokušaja je upisao Fakultet dramskih umetnosti, a diplomirao je 1990. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

Njegova diplomska predstava je bila „Hajde da se igramo“. Jovanović je 1990. godine postao stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Jedno vreme nije u njemu igrao, a bivši upravnik Branko Cvejić je sa repertoara skinuo predstavu „Hajde da se igramo“ iako se 20 godina za nju tražila karta više.

Biografija Dragana Jovanovića
Biografija Dragana Jovanovićafoto: Dado Đilas

Glumac se ceo život bavi sportom. Kada je bio mali, trenirao je fudbal, a poslednjih godina igra tenis. Visok je 1.88 cm. Izjavio je da više ne pije alkoholna pića i da se rastao sa kafanom kojoj će večno biti zahvalan. Za sebe kaže da je ćutljiv i namrgođen.

Najviše voli da ode u svoju kuću na Zlatiboru i da, minimum tri dana, ni sa kim ne razgovara. Nagrade Deca Novog Sada su ga nagradila „Zlatnim zvonom“, dok je za ulogu u pozorišnoj predstavi „Čikaške perverzije“ dobio nagradu „Zlatna povelja“. 2007. godine mu je uručena plaketa za glumačko ostvarenje večeri u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“ na festivalu Nušićevi dani u Smederevu. Neke od njegovih najpoznatijih replika su:

„Doš’o sam da te pitam da furamo.“ („Otvorena vrata“);

„Naglim buđenjem prekidamo pospanost.“ („Lajanje na zvezde“);

„Pojela si jelenovo dete! Bambija si pojela, debela! Bambika!“ („Profesionalac“);

„Alah se uvalih.“ („Crni Gruja i kamen mudrosti“).

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.