SANJA BALKANIKA JU JE LUDO VOLEO I DOVEO PRED OLTAR: Veliku LJUBAV prekinula je njena TRAGIČNA SMRT
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Branislav Licinic

TUGA

SANJA BALKANIKA JU JE LUDO VOLEO I DOVEO PRED OLTAR: Veliku LJUBAV prekinula je njena TRAGIČNA SMRT

Bila je jedna od najlepših žena toga doba.

Objavljeno:

Glumica Zlata Petković bila je jedna od najšarmantnijih glumica u bivšoj Jugoslaviji, a prerana smrt stala joj je na put brojnim uspesima.

Godine 1971. je pobedila na izboru za Mis Jugoslavije, a nekoliko godina kasnije joj je poverena uloga Marije u filmu i seriji „Povratak otpisanih“.

Godinama se borila sa visokim krvnim pritiskom, a preminula je u 58. godini života, sedam dana pošto je doživela modani udar. Zlata je sahranjena 6. decembra 2012. godine u Beogradu.

Zlata Petković
Zlata Petkovićfoto: prentscreen/youtube/TheTheatreArt

Sanja Ilić Balkanika, Zlatim suprug, u jednom od svojih intervjua je istkao da je njegova ljubav trajala decenijama, ali da ipak nikad nije uspeo da joj kaže koliko je voleo svoju suprugu.

- Za ljubav sa Zlatom krivac je jedna dečja priredba. Ljubav je trajala 30 godina. Otišla je kako je otišla… Nije moralo tako da desi… Nisam stigao ni da joj kažem koliko je volim. Pala je samo i otišla u bolnicu. Lekari su je držali u veštačkoj komi, ali joj nije bilo spasa.

Maarko Nikolić i Zlata Petković
Maarko Nikolić i Zlata Petkovićfoto: prentscreen/youtube/ TheTheatreArt

- Nakon Zlatine smrti sam odlučio da nastavim dalje. I našeg sina Andreja je trebalo izvesti na pravi put. Moja podrška njemu je bila kontrolom, a ne guranjem uz vetar. Mislim da imam dva ožiljka na srcu. Nesrećnim slučajem izgubio sam Petra Jovičića Trtu, najboljeg prijatelja i pevača u zajedničkom bendu San, a mnogo godina kasnije i suprugu Zlatu Petković - kazao je u jednom od poslednjih intervjua Sanja Ilić Balkanika.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.