VAŽI ZA JEDNOG OD GLAVNIH FRAJERA, A OVO O NJEMU ĆE VAS IZNENADITI: Evo koliko je VISOK Vuk Kostić
Vuk Kostić, Foto: Sonja Spasić

DA LI STE ZNALI?

VAŽI ZA JEDNOG OD GLAVNIH FRAJERA, A OVO O NJEMU ĆE VAS IZNENADITI: Evo koliko je VISOK Vuk Kostić

Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu. Posle 3. razreda gimnazije je započeo studije, glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Objavljeno:

Vuk Kostić je srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac.

Otac mu je poznat pozorišni i filmski glumac 1970-ih i 1980-ih, Mihajlo Kostić Pljaka, a unuk Nestora-Nege Kostića, jednog od osnivača i glumaca prvog pozorišta u Prokuplju, pre Drugog svetskog rata. Stariji mu je brat profesionalni ronilac.

Odrastao je naVračaru. Glumačku karijeru započeo je još kao dečak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji "Otvorena vrata". Sa 6 godina igrao je i u Ateljeu 212 u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“ u režiji Ljubomira Mucija Draškića, uloga Vane siroče. Istovremeno igra glavnu ulogu u dečjem komadu Kristine Nestlinger „Konrad“ u režiji Zorana Ratkovića sa Oljom Grašič.

Vuk je glumačku karijeru započeo je još kao dečak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji 'Otvorena vrata'
Vuk je glumačku karijeru započeo je još kao dečak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji "Otvorena vrata"foto: Vladimir Šporčić

Na televiziji snima drame „Vrenje“, „Dom Bergmanovih“ i brojne dečje obrazovne emisije i serije za decu: „Knjiga je da se čita“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“, „Strašna Priča“, itd

Rođen je 22. novembra 1979. godine.

Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu. Posle 3. razreda gimnazije je započeo studije, glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je na klasi sa Nenadom Stojmenovićem, Sonjom Kolačarić, Bojanom Stefanović, Anom Maljević i Goranom Jevtićem. Diplomirao je juna 2001. godine predstavom „Mušica“ (Rucante-a).

Pre završetka studija na 3. godini studija, Vuk počinje snimanje filma "Apsolutnih 100" iz 2001. godine. Srdana Golubovića, kojim hrabri režiser - kome je to prvi film i njegov glavni glumac kome je to takođe prvi igrani film postižu izuzetan uspeh u zemlji i inostranstvu. Vuk igra ulogu omladinskog šampiona u streljaštvu - Sašu Gordića. Pažnju na sebe je skrenuo ovom ulogom

Glumac je pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu
Glumac je pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdufoto: Marina Lopičić

2011. godine je započeo vezu sa koleginicom Jelisavetom Orašanin. Iako je 2015. godine su raskinuli.

2001. godine je debitovao u prvencu Srđana Dragojevića „Apsolutnih sto“ i tumačio je glavnu ulogu. Bio je strelac Saša Gordić koji se ugledao na starijeg brata, juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu koji je posle rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasledstvo, a Saša rešava da uzme pravdu u svoje ruke.

2016. godine je u seriji „Ubice moga oca“ imao glavnu ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića koji istražuje ubistvo ćerke uticajnog čoveka koje je povezano sa ubistvom njegovog oca Mileta.

2016. godine je u seriji „Ubice moga oca“ imao glavnu ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića
2016. godine je u seriji „Ubice moga oca“ imao glavnu ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevićafoto: Dragan Kadić

Takođe je snimio film „Meso“ u Bosni i Hercegovini. Režirao je i glumio u spotu „Ironija“ pevačice Goge Stanić.

Po završenim studijama Vuk upisuje postdiplomske studije iz istorije filma.

Vuk Kostić je visok 1.86 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media