ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA TIHOMIRA STANIĆA: Zbog poroka UMALO UGROZIO PORODICU, ŽIVOT I POSAO
Tihomir Stanić, Foto: Espreso

IZNENADIĆETE SE

ISPLIVALI NEPOZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA TIHOMIRA STANIĆA: Zbog poroka UMALO UGROZIO PORODICU, ŽIVOT I POSAO

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana se bavila trgovinom.

Objavljeno:

Tihomir Tika Stanić je srpski televizijski i pozorišni glumac i producent. Rođen je 17. novembra 1960. godine u mestu Šeškovci koje se nalazi u opštini Laktaši. Živi i radi u Beogradu.

Privatni život

Tihomirov otac Nedeljko je bio učitelj, a majka Grana (devojački Dragnić) se bavila trgovinom. Upoznali su se tako što je Nedeljko dao oglas u kome je tražio trgovkinju zbog braka. On je iz prvog braka imao dva sina, Dragomira i Gordana, a Grani je to otkrio tek nakon venčanja. Par je dobio tri sina: Tihomira, Miomira i Bogdana.

Glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radiO
Glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radiOfoto: Filip Plavčić

Glumac je odrastao u mestu Kozarska Dubica gde je njegov otac radio. Sa 5 godina je krenuo u školu koja je za njega predstavljala najveću životnu radost. Nije voleo sport i svaki slobodan trenutak je koristio da nešto pročita i nauči. Leti je plivao i biciklom je išao na igranke.

Kada je imao 13 godina, svirao je bas gitaru u bendu "Lutalice sa Une". Nakon toga je osnovao svoj bend u kome je pevao, a i svirao bubnjeve.

Sa 17 godina je došao u Novi Sad prateći devojku koja mu se mnogo svidela i koja je studirala u ovom gradu. Iako se nije dobro pripremio, polagao je prijemni ispit na Akademiji umetnosti. Odrecitovao je Ćopićevu pesmu „Mala moja iz Bosanske Krupe“ i primljen je u klasu jednog od najznačajnijih srpskih pozorišnih režisera i profesora Dejana Mijača. 1983. godine je diplomirao.

Kada je imao 13 godina, svirao je bas gitaru u bendu Lutalice sa Une.
Kada je imao 13 godina, svirao je bas gitaru u bendu Lutalice sa Une. foto: Espreso

Na drugoj godini studija, Tihomir se oženio Belgijankom Lilijan Luis Vermiš i uzeo je njeno prezime. Bili su dvanaest godina u braku. Lilijan je doživljavala neprijatnosti u Beogradu jer je glumac bio protivnik Miloševićevog režima pa je odlučila da ode u Kanadu. Tihomir ju je u tome podržao i ostali su u dobrim odnosima.

Borba sa porocima

Tihomir je otvoreno pričao o problemima sa alkoholom koji su trajali 15 godina. Kada je imao 13 godina, počeo je da pije da bi ga društvo prihvatilo. Kasnije mu je to prešlo u naviku. Devedesetih godina je počeo da igra rulet i bio je na ivici da ugrozi svoj život, porodicu i posao.

1. aprila 2002. godine je odlučio da više ne okusi ni kap alkohola, a prestao je i da puši cigarete. Potražio je pomoć stručnjaka jer nije želeo da mu se dogodi isto što i njegovom ocu koji je tokom apstinencijalne krize dobio izliv krvi u mozak i preminuo.

Tihomir je otvoreno pričao o problemima sa alkoholom koji su trajali 15 godina
Tihomir je otvoreno pričao o problemima sa alkoholom koji su trajali 15 godinafoto: Espreso

Shvatio je da ga je piće u svemu ograničavalo i da mu je bolje bez njega. Promenio je život iz korena, postao je promoter akcije "Čuvaj svoje srce" i zaštitno lice Cepterovih proizvoda koji pospešuju zdrav način života. Izjavio je da bi 1. aprila 2020. godine voleo da popije tekilu u Gvadalahari, a do tada će konzumirati vodu, bozu i mleko.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.