NAŠ GLUMAC O "ŠMRKANJU" NA SETU! Od ovoga može da se POKVARI ZDRAVLJE, često se PREISPITUJE
Pavle Mensur, Foto: Damir Dervišagić

Zanimljivo

NAŠ GLUMAC O "ŠMRKANJU" NA SETU! Od ovoga može da se POKVARI ZDRAVLJE, često se PREISPITUJE

Važi za jednog od najtalentovanijih glumaca mlađe generacije.

Objavljeno:

Pavle Mensur je veoma mlad glumac, te tako još uvek pronalazi sebe, kako u profesiji, tako i privatno, pa tako ističe da se preispituje zbog strahova i nesigurnosti.

- Preispitujem se. Zadatak glumca je da se preispituje. Ne može drugačije da se napravi bilo koja dramska ili manje zahtevna uloga, pogotovo kada je u pitanju porodica koja se tiče svih nas. Dosta sam vukao iz privatnih strahova i nesigurnosti koje imam u životu, na to sam probao da filtriram i izbacim kroz Jovana. Shvatio sam da to samo može da doprinese filmu, ako se ta istina vidi u njegovim očima, i te njegove bitke koje vodi unutar sebe - rekao je Pavle, koji igra glavnu ulogu u filmu “Usekovanje”, gde je prikazan kao crna ovca porodice.

- Svakom članu porodice deluje da je crna ovca. Svi se na svoj način osećaju izopšteno i povučeno. Od mladih osoba se očekuje da u određenom periodu prevaziđu probleme i prebace se na taj odrasli život, i zbog tih ustaljenih granica, od tad do tad si mlad, stvara se opterećenje. Nemam savet jer se i ja nalazim u toj fazi. Kada se ta faza završi, onda ću možda umeti da kažem kako da drugi mladi to prevaziđu - objašnjava Mensur za "Blic" i dodaje:

- Moj lik je pogubljeni mladi momak koji očekuje od života mnogo više nego što mu je dato. Ima hedonistički pristup i misli da je sve okrenuto protiv njega, iako nije, već je on sam okrenut protiv sebe. Kada imate ovakvu glumačku ekipu i talentovanog i ambicioznog reditelja, onda su naravno utisci pozitivni.

Kako se svi ponekad imamo osećaj da ne pripadamo ovom vremenu ili određenom društvu, tako se i Pavle, kao i Jovan, osetio kao crna ovca.

- Jesam se osećao kao crna ovca. Svi ljudi se u tim godinama, ako i dalje žive sa porodicom, što je normalno, osećaju kao crne ovce. To su stvari koje se prevazilaze razgovorom, savetima i radom na sebi - istakao je Pavle, koji voli da ulogama iskače iz zone komfora.

- U ovoj fazi života mi je presudno da mi uloga daje dovoljno materijala da napravim ono što nisam. Trudim se da biram uloge koje će mi omogućiti da pobegnem što više od sebe. Jednog trenutka sam ušao u period kada sam vezao tri, četiri uloge koje su iz iste fioke, koliko god sam se trudio da ih radim na različit način, svodilo se na nekog mangupa sa ulice. Nadam se da će sledeća uloga biti dijametralno suprotna od ove - rekao je glumac, te se osvrnuo na oca Irfana Mensura.

- Bio je užasno ponosan na ovaj film. Prvu filmsku nagradu dobio sam u Nišu, kao i on, tu smo se poklopili i bilo je malo emotivnije za njega - zaključio je Pavle.

Tokom 18 snimajućih dana, Pavle je umesto droge, koju konzumirao njegov lik, koristio vitamin c.

- Uspostavili smo jako dobru komunikaciju i od starta smo napravili odrednice kako koji odnos treba da izgleda. Toliko smo ispričali do samog snimanja, da smo bili spremni kada smo krenuli da radimo. Možda mi je najizazovnije bilo što sam uzimao vitamin c umesto droge. I od tih vitamina se posle 18 dana zdravlje pokvari - našalio se mladi glumac.

Prilikom biranja uloga, mladi glumac ne traži savet od oca Irfana Mensura i majke Srne Lango.

Pavle i Irfan Mensur
Pavle i Irfan Mensurfoto: Damir Dervišagić

- Nisam ih pitao za savet za ulogu Jovana. Ni oko jedne uloge se ne savetujem s porodicom, da li treba da izaberem ili ne, to je samo na meni. Naravno da pričam i s majkom i s ocem kada postoje stvari koje me zanimaju, imam utisak da će oni moći dobro da mi ih objasne - istakao je Pavle.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.