ŽIVOT MARIJE KULIĆ PRE MUŽA SINIŠE: Isplivali detalji BIOGRAFIJE koji su se TAJILI
Marija Kulić, Foto: Sonja Spasić

malo ko zna

ŽIVOT MARIJE KULIĆ PRE MUŽA SINIŠE: Isplivali detalji BIOGRAFIJE koji su se TAJILI

Marija nije imala samo prekog supruga već i oca.

Objavljeno: 12:12h

Zadrugarku Mariju Kulić život nije mazio! Odrasla je sa majkom Spomenkom i bratom Pecom, a oca Branka, koji je bio alkoholičar i nasilnik, izgubila je sa 12 godina.

U 45. godini je saznala da je obolela od kancera krajnika, a u isto vreme preživljavala je drame sa ćerkama - Tijana i Ana su imale udese, dok se Miljana borila za život zbog operacije smanjenja želuca.

Marija Kulić je još kao dete bila zrela i preuzela na sebe sve kućne poslove, koje ni današnji tinejdžeri ne rade. Pošto ju je majka odgajila, Kulićeva je u znak zahvalnosti činila sve da je usreći.

 Imala je samo 17 godina kada je uplovila u vezu u kojoj je već tri decenije.
Imala je samo 17 godina kada je uplovila u vezu u kojoj je već tri decenije.foto: Printscreen/Youtube/Zadruga Official

- Bila sam veoma poslušna. Želela sam majci, koja je puno radila, da olakšam život. Svaki dan sam sređivala kuću kako bih je iznenadila kada se vrati s posla.

Pored toga što je bila vredna, bila je i odličan đak u Osnovnoj školi "Kole Rašić". Razrednom starešini Petru Saviću, koji je predavao srpski jezik, bila je miljenica jer je najbolje pisala sastave.

- Uvek je uzimao moj pismeni zadatak da bi ostalima pokazao kako treba da se piše. Mnogo sam volela školu, toliko da poslednjeg dana zimskog raspusta ne bih spavala cele noći, već bih presedela na fotelji čekajući da svane, kako bih krenula na časove. Sve predmete sam volela, osim matematike. Mučila sam se da bih dobila peticu. Ali uvek bih naučila, nikada nisam prepisivala od drugih, niti sam dala da od mene prepisuju. Tužakala sam decu koja to rade.

Marija sa ćerkom Miljanom
Marija sa ćerkom Miljanomfoto: Damir Dervišagić

Posle osnovne, upisala je srednju pravno-poslovnu, u kojoj je bila odlična sve dok nije počela da izlazi sa drugaricama.

- Volele smo da se okupimo i igramo karte. Tada sam malo popustila sa školom, pa sam bila vrlodobra. U drugoj godini srednje sam se zaljubila. On mi je bio prvi momak.

Godinu dana kasnije upoznala je budućeg supruga Sinišu Kulića. Imala je samo 17 godina kada je uplovila u vezu u kojoj je već tri decenije.

- Svima je čudno kada čuju da sam sa jednim čovekom tako dugo. I ja se nekad zapitam da li sam normalna? A ove u "Zadruzi" po sezoni promene po tri-četiri muškarca.

Upoznali su se u kafiću
Upoznali su se u kafićufoto: Damir Dervišagić

Marija i Siniša su se upoznali u kafiću u koji je svraćala pre ili posle škole da popije kafu. U početku su bili drugovi.

- On je trenirao boks, a ja sam bila mršava ko čačkalica, pa sam od njega uzimala savete kako da se ugojim. Želela sam kao i ostale devojčice da nosim suknjice, ali nisam mogla jer su mi noge bile previše tanke. Imala sam kompleks zbog toga, pa sam oblačila po tri hulahop čarape i helanke kako bih izgledala deblje. Siniša mi je zato pokazivao vežbe, koje sam radila svakog dana kod kuće.

Zabranjena ljubav

Posle dva i po meseca druženja, počeli su da se zabavljaju. Ali tada su nastupili problemi. Pošto je Siniša od nje stariji 14 godina, njena majka i brat su bili protiv te veze.

- Sinišu je znao ceo grad jer je bio mangup. Ljudi su ga se bojali, pošto se tukao po ulicama, kafićima... Zato su moji bili ljuti na mene! Govorili su mi da mi ne priliči da budem sa propalitetom u vezi, već da nađem inženjera. Brat, koji je 13 godina stariji od mene, pretio mi je da će me prebiti ukoliko ne ostavim Sinišu. Odlučila sam da se krišom viđam sa njim. Ali jednom me je brat video u kafiću sa Sinišom, a rekla sam mu da idem kod drugarice. Kada sam došla kući, išamarao me je i zabranio mi izlaske zato što sam ga lagala.

Marija nije imala samo prekog supruga već i oca.
Marija nije imala samo prekog supruga već i oca.foto: Damir Dervišagić

Bez obzira na zabrane, nije mogla da pobegne od sudbine.

- Posle izvesnog vremena, slučajno sam srela Sinišu na bazenu. Nastavili smo tamo gde smo stali. Moji su videli da ne vredi da mi brane da budem sa njim. Rekla sam im: "Dokle god je dobar prema meni, bićemo zajedno." Uvidela sam da je Siniša grub, ali prema meni nije bio takav.

Marija nije imala samo prekog supruga već i oca.

- Bili su veoma slični u ophođenju prema drugim ljudima! Ali za razliku od Siniše, otac je bio i vuk samotnjak. Nije ga zanimala porodica. Mama i on nikada nisu bili zajedno. Mi smo živeli u Nišu, a on u Budvi i Kotoru. Radio je po belom svetu. Kod nas je dolazio samo za vreme zimskog raspusta, a ja sam kod njega provodila letnje. Kada me posle dužeg vremena vidi, prvo mi traži đačku knjižicu da proveri kakve su mi ocene. Bio je prek i strog. Mnogo sam ga volela kada sam bila mlađa, ali kasnije sam shvatila da mi je mama sve na svetu. Samo se ona žrtvovala i mučila zbog mene, a tata je živeo svoj život. Tada sam izgubila osećaj za njega. Pogotovo me nije zanimao kada sam saznala da je alkoholičar, koji je bio agresivan prema majci. To mi je brat ispričao, pošto u mom prisustvu nikada nije bio takav. Da je preda mnom udario majku, glavu bih mu odšrafila. Saznala sam i da nije bio srećan kad sam se rodila, zato što nije želeo da ima ćerku. Za njega su sve žene bile kurve, pa je mislio da ću i ja to biti. Dobio me je kada je imao 47 godina, a poginuo kada sam napunila 12. Nije dočekao da me vidi u venčanici, a ni unuke.

Bez obzira na zabrane, nije mogla da pobegne od sudbine.
Bez obzira na zabrane, nije mogla da pobegne od sudbine.foto: Nemanja Nikolić

Marija je sudbonosno "da" izgovorila čim je postala punoletna, a godinu dana kasnije dobila je Miljanu. Sa 24 je rodila Tijanu, a posle četiri godine i Anu.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Hit)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.