EKSKLUZIVNI INTERVJU! Aleksandar Srećković Kubura o MRAČNOJ SCENI: "Sve što je istina nije previše!"
Kubura, Foto: Nebojša Babić

saznalo se

EKSKLUZIVNI INTERVJU! Aleksandar Srećković Kubura o MRAČNOJ SCENI: "Sve što je istina nije previše!"

Ekskluzivno za naš portal otkriva mnoge tajne.

Objavljeno: 09:42h

Serija "Vera" privukla je veliku pažnju. U toj seriji glavnu junakinju glumi Jovana Stojiljković, ali ništa manju pažnju ne privlače i ostali glumci koji su oživeli rad tajnih službi u vreme Drugog svetskog rata. Neko o kome se mogu pročitati brojni komentari zbog ove serije je major Radović, koga u seriji glumi Aleksandar Srećković Kubura.

Kuburu od ove nedelje na RTS-u gledamo čak u tri serije - "Vera", "Lako je Raletu" i serija "Tajna vinove loze", koja se reprizira.

Na početku razgovora u ekskluzivnim intervjuom sa našeg glumca smo upitali da li i dalje uživa u svom poslu nakon toliko godina karijere i nakon brojnih odigranih uloga.

Neko o kome se mogu pročitati brojni komentari zbog ove serije je major Radović
Neko o kome se mogu pročitati brojni komentari zbog ove serije je major Radovićfoto: Nebojša Babić

– Naravno. Da ne uživam ne bih ga više radio. Posvetio bih se proizvodnji rakije i vina daleko više i intezivnije. Ovako, to je i dalje hobi, a većinu vremena mi uzima gluma. Uvek pokušavam da nađem nove likove, različite od prethodnih, da menjam žanrove, zapravo da učinim sve da ne uđem u "fah" i da gluma ne prestane da mi bude uzbudljiva i izazovna. Da ne postane dosadna.

Glumite u seriji "Vera" majora Radovića. Koliki je izazov prihvatiti da glumite negativca u seriji koja pored istorijske priče u sebi ipak ima i političku konotaciju? Da li ste razmišljali da li je pametno glumiti negativnu ličnost koja je deo kraljeve vojske, odnosno, mi bismo danas za takvu ličnost najlakše rekli da je četnik iz tog doba?

– Major Radović nije bio pripadnik četničkog pokreta. On je bio zaposlenik državnih službi, službi koje i danas, u promenjenom obliku, postoje i funkcionišu. Zato mislim da je to vrlo savremen lik. Takvih i danas ima. Možda su se metode promenile, ali ozbiljnost pristupa poslu, beskompromisnost u postizanju ciljeva i uverenost da je sve to neophodno učiniti za sigurnost zemlje i države, to su i danas odlike nekih ljudi na takvim pozicijama.

Aleksandar Srećković Kubura
foto: Nebojša Babić

Na mreži "Twitter" primetili smo jedan komentar: "Zašto mora i silovanje da bude u seriji?" Kako gledate na tu mračnu scenu? Koliko je teško spremiti se za takvu scenu i je li dok pripremate takvu scenu imate možda neku moralnu dilemu da li možda to previše?

– Sve što je istina, ili može da bude istina, nije previše. Naravno, ako se uradi s ukusom koji ne prelazi granicu prihvatljivosti dramskog postupka. Ukus je glavno merilo svega na sceni i platnu. Ja mislim, zapravo uveren sam da mi granicu ukusa nismo prešli, a uspeli smo da dočaramo surovost i sirovost svega što je Vera prolazila u svom životu.

Pomenuli ste više puta da volite da glumite negativce. Pa, koji negativac iz domaćih serija je vama bio omiljen?

– Ja volim da izmaštavam i oživljavam takve likove. Sa pozicije glumca, kreativca, te su mi uloge zanimljive i inspirativne, ali nisam rekao da volim te likove. Ne. Poslovno najomiljeniji mi je svaki sledeći. Koga bi tek trebalo da ostvarim.

Aleksandar Srećković Kubura
foto: Nebojša Babić

druge strane, da se osvrnemo i na seriju "Lako je Raletu". Koliko ljudima nedostaje pravih komedija? Da li smo u proteklih nekoliko godina imali previše nekih domaćih "krimi" serija. Pa, koliko će svima prijati da se podsete na to kako su izgledale nekadašnje komedije, samo će "Lako je Raletu" biti u novom ruhu, verovatno sa aktuelnim nekim temama u odnosu na "Svi volite Rejmonda"...?

Naravno. Naša serija je bazirana na temama i događajima iz originala, ali je potpuno prilagođena našem podneblju, mentalitetu i vremenu u kome danas živimo. Ali je ostala komika osnova svakog događaja i svakog odnosa u seriji. Ovo je meka porodična priča o potpuno neobičnoj, a potpuno tipičnoj srpskoj porodici.

S jedne strane, ta serija je humoristička, ali koliko ukazuje na problem koji je sve prisutniji kod nas. U toj seriji komšija prati šta radi komšija i reaguje. A danas je vreme u kome niko nikoga ne primećuje.Koliko ta serija ukazuje na to da bi trebalo malo više da gledamo ko živi pored nas i da ne ignorišemo jedni druge, jer kada je čoveku najteže, uvek je komšija kome prvom može da se obrati?

Jedna od tema i jeste ko živi pored vas i koliko ta komšijska veza može da pomogne, ali i oteža život. Pogotovo ako su vam komšije otac, majka i brat. To je priča o našim vezama koje nas čine jačim, ali nas i izluđuju. Priča o ljubavi koja ume ponekad i da guši, ali nas na kraju uvek ojača i popravi. Priča borbi između otuđenosti i preterane privrženosti.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.