POREKLO NADE TOPČAGIĆ JE DO SADA BILO NEPOZNATO: Evo iz kog grada POTIČE pevačica
Nada Topčagić, Foto: Damir Dervišagić

VRLO ZANIMLJIVO

POREKLO NADE TOPČAGIĆ JE DO SADA BILO NEPOZNATO: Evo iz kog grada POTIČE pevačica

U jednom intervjuu je ispričala da je još kao devojčica, čuvajući stoku pomalo pevušila i sanjala kako će da snimi album i postane popularna

Objavljeno:

Senada Nada Topčagić je poznata pevačica.

Njena karijera je jako bogata. Svi vole da se vesele uz njene pesme.

Prepoznatljiva je po pesmama „Jutro je“, „Treba mi rame tvoje“, „Zovem te, zovem“, „Mihajlo, Miki, Miki“ i drugima. U braku sa estradnim menadžerom Zlatkom Đorđevićem ima sina Miroslava. Prvu singl ploču snimila je sa 22 godine. Od tada do 2004. godine objavila je 18 studijskih albuma i desetak singlova i kompilacija. Njene ploče su prodavane u tiražima od 50 do 100 hiljada primeraka, a pevala je na festivalima „Hit leta“, „MESAM“, „Hit parada“ i „Vogošća“. Važi za jednu od najtraženijih pevačica narodne muzike.

Nadina karijera je bogata
Nadina karijera je bogatafoto: Printscreen Pink tv

U jednom intervjuu je ispričala da je još kao devojčica, čuvajući stoku pomalo pevušila i sanjala kako će da snimi album i postane popularna. Otac ju je vodio na nastupe čuvenih pevača, a kupio joj je i tranzistor na kome je obično slušala zabavnu muziku i sevdalinke. Po završetku srednje škole se zaposlila, ali je saznala za audiciju za pevače amatere koja se tada održavala u Modriči. Odlučila je da se prijavi, uprkos tome što se roditelji nisu slagali sa njenom namerom da postane pevačica. Na toj audiciji je zauzela tek sedmo mesto, a organizatori su se razočarani vratili u Beograd.

Međutim, Žika Radenković, čuveni aranžer i instrumentalista iz Knjaževca je prepoznao potencijal u Nadinom glasu i pozvao je u Beograd. Sa samo 18 godina ona je krenula u osvajanje jugoslovenskog muzičkog neba.

Za razliku od mnogih njenih kolegica, Nada Topčagić kaže da nije počela karijeru pevajući u kafanama. Naprotiv, zahvaljujući Radenkoviću bila je „prateći“ pevač pred nastupe najvećih zvezda narodne muzike. Tako je radila skoro pet godina, da bi došla u poziciju da snimi prvu ploču. Na prvoj „singlici“ koju je 1975. godine objavila Diskografska kuća „Studio B“ bile su pesme „Na Drini ćuprija“ i „Ja Podrinka, a moj dragi nije“. Otpevala ih je u pratnji Ansambla Stanimira Stojanovića.

Nada Topčagić
Nada Topčagićfoto: Printskrin/RTV Pink

Imala je sreću da upozna Predraga Vukovića Vukasa, kompozitora, tekstopisca, aranžera i producenta koji je do tada napravio brojne hitove raznim pevačima folk muzike. Napisao joj je numere „Postoji samo jedan čovjek“ i „Dva zlatna prstena“. Ove pesme su se našle na „singlici“ koju je 1976. godine objavio „PGP RTB“, a Nada ih je otpevala u pratnji Ansambla Branimira Đokića. Praksu da svake godine izda po jednu „singlicu“ nastavila je i sledeće godine kada je ista diskografska kuća objavila ploču sa pesmama „Zaklanjaš mi sunce“ i „Ljubavno putovanje“. Ponovo je obe pesme pisao Vukas, a pratio ju je isti ansambl.

Senada Topčagić je rođena 1953. godine u Modriči. Sa bakom, dve sestre i bratom odrasla je u selu Tarevci nedaleko od rodnog grada, jer su roditelji u to vreme radili u Slavoniji. Jedan deo života je provela u Osijeku, gde je pohađala osnovnu školu, ali se brzo vratila u BiH i u Modriči završila osnovnu i Srednju hemijsku školu.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Esperso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.