MAJA ODŽAKLIJEVSKA VODI VELIKU BORBU: Evo o čemu je reč, POVUKLA SE IZ JAVNOSTI
Maja Odžaklijevska, Foto: Dragan Kadić

malo ko zna

MAJA ODŽAKLIJEVSKA VODI VELIKU BORBU: Evo o čemu je reč, POVUKLA SE IZ JAVNOSTI

Pevačici u snalaženju sa unukom koji ima poremećaj nije pomoglo to što do skoro nije imala penziju već su preživljavali

Objavljeno:

Pevačica Maja Odžaklijevska (68) dane u penziji provodi daleko od Beograda, u prirodi sa životinjama i njenim mezimcem, unukom Lukom, koji je njena velika radost, a kome je dijagnostikovan autizam.

- Njemu je mir bio preko potreban. Dobar je, raste, u pubertetu je, hormoni rade, on je razuzdan, kao žiškica, što je i normalno za dete od 13 godina. Divan je, jedina je muka što ne govori još uvek, iskreno se nadam da hoće, neki su progovorili, neki nikada nisu i to mi je najveća želja - kazala nam je Maja Odžaklijevska juče, a jednom prilikom je otkrila da su tokom pandemije, dok su još uvek živeli u zgradi, iskusili dodatne probleme u funkcionisanju.

- Živimo u omanjoj zgradi, tako da smo u dvorištancetu Luka i ja sami. On svaki treći ili četvrti dan dobije autistični napad jer mu ne dam da izađe iz dvorišta, ili je u kući, ne može da se kreće puno. Tada nemam nikakvu pomoć, popričala sam sa kol centrom socijalnog rada da eventualno pošalju neku mlađu osobu koja će da ga prošeta. Međutim, oni su rekli šta ako ta mlađa osoba bude zaražena pa prenese virus. Rekla sam da su potpuno u pravu, preguraćemo on i ja ovo - ispričala je tada, prenosio je "Stori".

- Ja sam prva to primetila, ne moja ćerka, jer sam već dvoje dece odgajila, imam više iskustva. Prosto, nije imao fokus na mene, a imao ga je sa šest meseci. Nije imao nikakav fokus, nikakvu interakciju. Možete da vičete pored njega, on je u svom svetu i, onako, tužan. To je veoma bolno za roditelje. Prve dve godine govorio je one prve reči koje dete izgovara: mama, tata, baba. A sad više ne govori. On već pet godina ćuti. Doduše, peva i izgovara neke slogove, ali to je sve - opisala je bila stanje svog unuka.

Pevačica
Pevačicafoto: Stefan Jokić

Pevačici u snalaženju sa unukom koji ima poremećaj nije pomoglo to što do skoro nije imala penziju već su preživljavali, ali joj je pao kamen sa srca kada joj je početkom prošle godine stigla vest da joj je odobrena nacionalna penzija, koja joj i te kako olakšava situaciju.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.