OVO NISTE ZNALI O DUŠICI JAKOVLJEVIĆ! Isplivali detalji njenog POREKLA, evo gde je voditeljka ROĐENA
Dušica Jakovljević, Foto: Espreso/privatna arhiva

ZANIMLJIVO

OVO NISTE ZNALI O DUŠICI JAKOVLJEVIĆ! Isplivali detalji njenog POREKLA, evo gde je voditeljka ROĐENA

Živi i radi u rodnom gradu

Objavljeno:

Dušica Jakovljević je srpska radio i televizijska voditeljka, u javnosti najpoznatija kao zaštitno lice rijaliti šou programa „Zadruga“ koji se emituje na programu Televizije „Pink“.

Ljubav prema radio novinarstvu otkrila je tokom srednje škole. U trećem razredu gimnazije dobila je priliku da na Radiju „Akademac“ vodi nekoliko emisija.

Nakon toga je započela saradnju sa Televizijom „Palma“ gde je uređivala i vodila omladinsku emisiju „Žurka“.

Usledila je saradnja sa produkcijskom kućom „Emošn“ („Emotion“) gde je Dušica bila jedan od urednika i scenarista rijaliti šou programa „Veliki Brat“, emisije „Sve za ljubav“, te pisala scenarije za druge programe te produkcijske kuće.

Nakon osam godina u „Emošnu“ Dušica se „vratila“ na radio. Prihvatila je ponudu „S medija“ i za vrlo kratko vreme sa kolegama „podigla“ slušanost gradskog radija.

Jakovljevićeva je nakon toga prihvatila ponudu televizije „Pink“ da postane urednica njihovog programa „Pink Vorld“ („Pink World“). Vodila je program iz bekstejdža televizijskih takmičenja „Pinkove zvezde“ i „Pinkove zvezdice“.

Uporedo sa tim radila je i na drugim projektima, a potom je usledio i značajniji angažman ispred kamere kada joj je poverena uloga voditeljke rijaliti šou programa „Farma“.

Od avgusta 2017. godine vodi emisiju uživo koja prati dešavanja u rijalitiju „Zadruga“, pa je mnogi doživljavaju kao zaštitno lice tog „Pinkovog“ rijaliti formata.

Detinjstvo i obrazovanje Dušica Jakovljević je rođena 1981. godine u Beogradu. Odrasla je u radničkoj porodici na Dorćolu. Njena majka je radila u „Geneksu“, dok se otac bavio vodoprivredom i ekologijom. Iako nije pokazivala veliki interes za glumu, kao devojčica je rado vreme provodila u Pozorištu „Boško Buha“. Pohađala je nekadašnju Osnovnu školu „Braća Ribar“ (danas ta škola nosi naziv „Kralj Petar Prvi“). Bila je član dramske sekcije i rado je vodila školske priredbe. Međutim, priznaje da tada nije maštala o tome da postane televizijska voditeljka.

Posle osnovne škole je upisala gimnaziju, a u trećem razredu je saznala da Radio „Akademac“ traži novinare, voditelje i saradnike. Prijavila se i odmah dobila posao jer se rukovodstvu i uredništvu mnogo dopao njen glas.

Dušica je dobila priliku da radi nekoliko emisija, a samo četiri meseca kasnije je saznala za oglas Televizije „Palma“.

Javila se na konkrus za novinare, voditelje i saradnike, te pre svog 18. rođendana dobila priliku da sa drugaricom Aleksandrom Radujko uređuje i vodi omladinsku emisiju „Žurka“.

Radeći sa čuvenim novinarima i urednicima, mlada novinarka je „pekla zanat“. Mnogo je naučila baveći se domaćom i inostranom muzičkom scenom.

Nakon toga je dobila priliku za saradnju sa Produkcijskom kućom „Emošn“. Jedan od prvih projekata na kome je radila bio je rijaliti šou program „Veliki Brat“. Dušica je bila jedan od scenarista i urednika tada novog, ali prilično popularnog televizijskog formata.

Učestvovala je i u ostalim projektima, među kojima je emisija „Sve za ljubav“, koju je jedno vreme uređivala. Premda su joj mnogi govorili da ima talenat i harizmu da radi i ispred kamere, njeni nadređeni nisu uspeli da prepoznaju potencijal, te je nakon osam godina rada u „Emošnu“ Dušica dala otkaz.

Prihvatila je ponudu „S Medije“ i vratila se svojoj prvoj ljubavi – radio novinarstvu. Vodila je i uređivala nekoliko emisija, te pomogla povećanju slušanosti lokalnog radija. U međuvremenu je sa Televizijom „Pink“ sarađivala na brojnim projektima „iza kamere“.

Usledio je poziv Milice Mitrović koja joj je ponudila da bude urednik novog „Pinkovog“ kanala „Pink World“. Dušica je prihvatila, te je dobila da radi još nekoliko velikih projekata.

Između ostalog, pružena joj je prilika da vodi bekstejdž program muzičkih TV takmičenja „Pinkove zvezdice“ i „Pinkove zvezde“.

Nakon odlaska njene kolegice Aleksandre Jeftanović na porodiljsko odsustvo producenti rijaliti šou programa „Farma“ su ponudili Dušici da vodi taj rijaliti. Pristala je, pa je televizijska publika imala priliku da je malo bolje upozna.

Ovaj angažman joj je otvorio mnoga vrata, te je polovinom 2017. godine postala voditeljka rijalitija „Zadruga“ koji je u nekom momentu rušio sve rekorde gledanosti.

O popularnosti te vrste zabavnog programa dovoljno svedoči činjenica da je u septembru 2020. godine „Pink“ počeo emitovanje četvrte sezone.

Neposredan odnos prema takmičarima, tj. ukućanima u Zadruzi, kao i njihovim roditeljima, prijateljima i članovima porodice doprineo je popularnosti, ne samo emisije, nego i same Dušice Jakovljević.

Jedno vreme Dušica je bila deo produkcijskog tima koji je odlučivao koji kandidati „Pinkovih zvezdica“ zaslužuju da takmičenje nastave u studiju pred publikom, a tokom 2019. godine je bila jedan od članova žirija televizijskog takmičenja „Pinkove zvezde“.

Privatni život Dušica Jakovljević je rođena 1981. godine u Beogradu. Odrasla je i školovala se u rodnom gradu, a u svet novinarstva, radijskog i televizijskog posla uplovila je sa samo 17 godina.

Premda o svom privatnom životu nerado govori, to ne sprečava njene kolege koje rade u tabloidima da prate svaki njen korak i spekulišu o njenim navodnim ljubavnim vezama.

Poznato je da je Jakovljevićeva bila u braku s Aleksandrom Miljušem, televizijskim producentom. Svojevremeno su zajedno radili u produkcijskoj kući „Emošn“, venčali se, te 2007. godine dobili ćerku Anđelu, a 2009. sina Ognjena. Par se razveo 2014. godine.

Tokom 2018. godine novinari su pisali o njenoj romansi sa Jovicom Aleksićem, a par je navodno prekinuo vezu ubrzo nakon što je ispred njenog stana eksplodirao džip koji je tih dana ona vozila. Mediji su objavili da je automobil pripadao Aleksiću, a da je voditeljka srećom izbegla smrt.

Nakon toga je uplovila u vezu sa Milošem Čavom Dimitrijevićem, bivšim fudbalerom Crvene zvezde. Posle samo par meseci tabloidi su objavili da će se par venčati i da je voditeljka trudna, ali je ona te napise demantovala.

Par meseci kasnije par Dušica i Miloš su raskinuli, a on je utehu pronašao u naručju pobednice „Zadruge“ Kristine Kije Kockar.

Domaći mediji su nakon toga pisali o voditeljkinoj navodnoj vezi sa biznismenom Nikolom Konstantinovićem, ali ona nije želela niti da demantuje niti da potvrdi te informacije.

Premda je odluku o tome da o svom privatnom životu ne govori donela davno, njene kolege koji se bave „žutom“ štampom neretko zarađuju za život pišući o njenim navodnim vezama. Početkom 2021. godine objavljeno je da je voditeljka „pronašla ljubav svog života“, ali još uvek nije objavljeno o kome je reč.

Jednom prilikom je kazala da ne može da utiče na ono što mediji objavljuju, ali da joj je najvažnije da njena deca, porodica i prijatelji znaju šta je prava istina. Ipak, priznala je da su je neke objave njenih kolega povredile i da je umela veoma burno da reaguje na njih.

Voditeljka je veliki ljubitelj tetovaža, a na početku karijere bila je prepoznatljiva po čiroki frizuri. Od kratke kose dugo nije odustajala, ali je priznala da se s godinama sve više trudi da bude što ženstvenija.

Uradila je nekoliko estetskih korekcija, uključujući i povećanje grudi. Priznaje da joj nisu strane ni korekcije na licu, pa je tako popunila usne, korigovala nos i bradu, te s vremena na vreme botoksom zateže kožu.

U intervjuu koji je krajem 2021. godine dala jednom beogradskom listu priznala je da su joj se dogodile neke situacije zbog kojih je morala da očvrsne.

Kazala je da je donela odluku da ne želi mnogo da govori o svom privatnom životu, ali je ipak dodala da postoji partner sa kojim želi da provede celu iduću godinu. Tada je izjavila da još uvek ne planira ponovo da se uda, mada je priznala da će uvek biti „devojčica koja sanja o bajkovitom venčanju“. Voditeljka je kazala da je ispunjavanje želja njene dece ono što je tera da „gura napred.

Inače, rođena je 14. novembra 1981. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu. Sa bivšim suprugom Dušica ima dvoje dece, ćerku Anđelu i sina Ognjena.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.