MOĆNIK SA RTS-A SE HITNO OGLASIO: Ima VAŽNO OBRAĆANJE za celu NACIJU, ovo je prava istina o EVROVIZIJI
Foto: Privatna arhiva

jasno i glasno

MOĆNIK SA RTS-A SE HITNO OGLASIO: Ima VAŽNO OBRAĆANJE za celu NACIJU, ovo je prava istina o EVROVIZIJI

Oglasila se i druga strana

Objavljeno: 19:00h

"Kao grom iz vedra neba" pesma je koju će pevačica Jovana Tomašević izvesti na predstojećem festivalu "Pesma za Evroviziju".

Ova takmičarka želi da predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj "Evroviziji". To ne bi bilo ništa čudno da među autorima njene pesme nije i Branko Klanšček, koji je predsednik Upravnog odbora RTS-a.

Neki smatraju da je Klanšček zbog toga u sukobu interesa. Zbog tih kritičara oglasio se sam Klanšček i odgovorio je na te negativne komentare.

– Treći dan ne prestaju da me razvlače zbog navodnog sukoba interesa jer sam autor teksta pesme koja se našla na konkursu za izbor za pesmu Evrovizije. Pokretači čitave ove ujdurme su upravo ljudi koji odlično znaju da nema nikakvog sukoba interesa, jer nešto što je autorsko delo ne može biti predmet sukoba interesa.

Evrovizija, Makedonija, Ukrajina, Rumunija
foto: Profimedia, EPA-EFE/SANDER KONING / POOL, EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO, EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Da je tako, odnosno da znaju da su prozivke lične prirode, najbolje govori činjenica da ne prozivaju direktora PGP RTS V. Grajića koji takođe učestvuje,i sa pravom ga ne prozivaju jer ko što rekoh a. delo ne može biti predmet sukoba interesa. Ako pažljivo pratite program RTS videćete da brojni zaposleni na RTS-u posebno registruju svoja aut. dela i za ista dobijaju tantijeme, nevezano od plate i funkcije koju obavljaju. Muzički urednici pišu aranžmane ili špice za emisije, neki scenarija i to je posebno autorsko delo - poručio je Klanšček na svom profilu na mreži "Twitter".

On je pojasnio i da on nije javni funkcioner i da se na njega ne primenjuje Zakon o sprečavanju korupcije. Članove i predsednika UO RTS-a ne biraju Vlada ili Narodna skupština, već REM.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.