EVO KO JE BIO ZORAN KALEZIĆ: Pevač iza sebe ostavio VANVREMENSKE hitove, a ovako je obeležio 50 godina KARIJERE
Zoran Kalezić, Foto: prentscreen/youtube/ZORAN KALEZIC

preminuo pevač

EVO KO JE BIO ZORAN KALEZIĆ: Pevač iza sebe ostavio VANVREMENSKE hitove, a ovako je obeležio 50 godina KARIJERE

Izgubio je život u 73. godini posle teške borbe sa karcinomom pluća.

Objavljeno: 17:15h

Vest da je nakon duge i teške bolesti u 73. godini preminuo legendarni pevač Zoran Kalezić, danas je u domaćim medijima odjeknula kao bomba.

Pevač se dugo borio sa karcinomom pluća. Već neko vreme je bio na imunoterapiji. Borba sa teškom bolešću mu je lakše pala jer je imao veliku podršku, kako najbližih, tako i publike i ljudi koje je svakodnevno sretao na ulici.

Kum mu je bio legendarni pevač Toma Zdravković, koji je preminuo od karcinoma prostate, a Zoran je često voleo da ga se seti.

Biografija Zorana Kalezića
Biografija Zorana Kalezićafoto: prentscreen/youtube/ZORAN KALEZIC

Folk pevač se od kraja prošle godine borio s karcinomom pluća, a nakon što je saznao dijagnozu bio je i operisan u jednoj crnogorskoj bolnici.

- Sada sam polako krenuo na put ka mom kumu Tomi. Uskoro ćemo se sresti, ali imam još nešto da uradim dotad. Čekam koncert u Domu sindikata da još jednom čujem note koje sve organe vraćaju na pravo mesto. Imam potrebu da još jednom vidim sve te ljude u publici - rekao je Kalezić nedavno i kroz suze.

Zoran Kalezić bio je srpski pevač narodne muzike, poreklom iz Crne Gore. Rođen je 1. februara 1950. godine u Danilovgradu. Njegove najpoznatije pesme su "Moj dobri anđele", "Dobro veče izgubljena nado", "Stan’ mladosti, stani, stani", "Moj život je tužna priča", "Željo moja, moj otrove", "Kako je lepo u mom kraju", "Ti nikad nećeš znati", "Šta će meni vino", "Vratiću se, majko"…

Tokom svoje višedecenijske karijere prodao je više od 15 miliona nosača zvuka i bio je istaknuti estradni umetnik.

Zoran Kalezić
Zoran Kalezićfoto: Dragana Udovičić

Prvi solo nastup imao je na festivalu “Beogradsko proleće”, a zatim se nižu nastupi i nagrade na festivalima: 1971. Festival zabavne pesme Crna Gora 71 – Zbog đevojke Crnogorke – prva nagrada; 1973. Festival Akordi Kosova – Vratiću se, majko – prva nagrada;1978. Festival Ilidža – Jednoj ženi koje nema više – prva nagrada.

Takođe, značajne su i druga nagrada na Festivalu narodne muzike u Parizu, prva nagrada na Beogradskom proleću, Estradna nagrada Srbije.

Koncertom u beogradskom Sava centru 2016. godine obeležio je pedeset godina rada.

Bonus video:

00:25

Espreso čestitke: Vera Matović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.