OVA ŽENA JE STVORILA VESNU ZMIJANAC: Po prvi put je VIDIMO, a detalji biografije RAZARAJU DUŠU
Vesna Zmijanac, Foto: Dragana Udovičić

DA LI LIČE?

OVA ŽENA JE STVORILA VESNU ZMIJANAC: Po prvi put je VIDIMO, a detalji biografije RAZARAJU DUŠU

Ono što su svi primetili jeste lepota njene majke, koju je nasledila Vesna, a potom i njena ćerka Nikolija

Objavljeno: 14:17h

Na društvenim mrežama isplivala je fotografija pevačice Vesne Zmijanac i njene majke Kovine.

Naime, na Instagram stanici koja neguje uspomene poznatih pojavila se fotografija kada je Vesna bila beba, a njena majka je dražala u naručju.

Ono što su svi primetili jeste lepota njene majke, koju je nasledila Vesna, a potom i njena ćerka Nikolija.

Vesna Zmijanac
foto: Instagram

Pevačica je na fotografiji jako malo, a ono što je svima zapalo za oko jeste Vesnino namršteno lice.

Podsetimo, Vesna Zmijanac u svojoj autobiografskoj knjizi osvrnula se i na odnos sa majkom Kovinom, kao i na njenu smrt.

- Tom sahranom završio se zauvek naš tridesetšestogodišnji nesporazum, naša nikad pravilno shvaćena i iskorišćena ljubav, naše iskidano i mnogo čime narušeno zajedništvo, naša žarka, a nikad ispunjena i zadovoljena potreba da ona ima ćerku, a ja majku, govori, bez ikakve srdžbe, osećaja lične povređenosti, lišena bilo kakvih negativnih emocija - napisala je Vesna.

Vesna Zmijanac
foto: Dragan Kadić

O odnosu sa majkom, Vesna dalje napominje kako se završilo, bar što se ovog zemnog života tiče, uporno nepristajanje na različitosti između njih dve, sva uzajamna optuživanja za to koja je od njih dve, za šta i koliko kriva - kada već bolju reč od krivnje nisu umele da nađu za ono što ih je razdvajalo.

Zmijančeva je jednom prilikom istakla kako bi bila ponosna, da je kojom srećom njena majka živa, pa da može da joj pokaže stranice autobiografske knjige koju je, kako kaže s mukom, iz dana u dan, tri godine sklapala, kopajući po svojim dnevnicima i beleškama, po sebi i sećanjima.

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram/estranimuzickivremeplov

Listajući stranice autobiografije podsećamo da je krajem avgusta 1966. godine tada sasvim maloj Vesni majka saopštila da će čim bude pošla u školu, na žalost njena majka morati da ode na rad u inostranstvo, odnosno u Beč, koji se devojčici činio predalekim.

Razlozi za majčin odlazak nisu joj tada bili razumljivi, iako su bili siromašni. Vesna je dete razvedenih roditelja. Njen otac Dušan uredno je slao novac za izdržavanje, pošteno kaže Vesna i dodaje da joj je to bilo sasvim dovoljno. To što je ona tada želela nije bio novac, ili nekakav bolji, komforniji, sigurniji život, već očajnička potreba za majkom, za njenom blizinom, za njenom ljubavlju, prenosi Balkan Star News.

Vesna Zmijanac
foto: Damir Dervišagić

- Ono što sigurno znam jeste da sam ja tada u mojoj predstavi o njoj izgubila majku, a ona u meni ćerku. Sve ono što se kasnije događalo tu napuklinu nije moglo da sastavi, ma koliko da smo se i ona i ja trudile - rekla je jednom pilikom Vesna

Vesnina majka, Kovina preminula je 11 janura 1993 godine.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.