JUGOSLOVENSKA DIVA ISPRAĆENA UZ SKANDAL! Na dan sahrane se desilo OVO, bila OBOŽAVANA a umrla u BEDI
Zorana Lola Novaković, Foto: Printscreen/youtube/KarolinaMellen

KO BI REKAO?

JUGOSLOVENSKA DIVA ISPRAĆENA UZ SKANDAL! Na dan sahrane se desilo OVO, bila OBOŽAVANA a umrla u BEDI

Jugoslovenska diva ispraćena uz skandal

Objavljeno:

Jedna od najvećih muzičkih zvezda šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka na našim prostorima bila je Zorana Lola Novaković.

Lola je rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd 1957. Izdvojila se specifičnim i toplim glasom.

Iste godine je uspešno branila državne boje na sajmu u Lajpcigu, gde je snimila svoju prvu ploču sa pesmama “Alisa u zemlji čuda” i kubanski hit “Babalu” na španskom jeziku.

lola novaković
foto: Profimedia

Udajom za estradnog umetnika Dragana Antića, postala je meta i žute štampe. Početak njihove veze pratile su brojne spekulacije. Nakon festivala Beogradsko proleće 1971. na kojem su zajedno nastupali tabloide je preplavila priča o njihovoj romansi. S obzirom da je Dragan bio mlađi od Lole više od decenije u početku su krili vezu.

Zorana Lola Novaković
foto: Printscreen/youtube/DjordjeProkin

Iako je bila velika zvezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cela Jugoslavija.

Preminula je 3. aprila 2016. godine u svom domu na Ceraku.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/marojce

Komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodi, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije, ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogodišnjeg prijatelja.

1 / 4 Foto: Print Screen Youtube/herraxel56789

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.