POČEO REPASAŽ FEST, UB CENTAR KULTURE! Espreso na otvaranju: Nagrađen VELIKAN, Strugar oduševio ŽENSKU PUBLIKU
Foto: Milovan Milovanović

POZORIŠTE

POČEO REPASAŽ FEST, UB CENTAR KULTURE! Espreso na otvaranju: Nagrađen VELIKAN, Strugar oduševio ŽENSKU PUBLIKU

Festival će trajati do 10. novembra!

Objavljeno: 15:41h
Milica Stanimirović

Tradicionalni pozorišni festival najboljih amaterskih pozorišta iz država nastalih na tlu bivše Jugoslavije, 14. Repassage fest, počeo je sinoć u ubskom Domu kulture, a trajaće do 10. novembra. Ekipa Espreso portala ispratila je ovaj veliki i bitni kulturni događaj.

Pozdravnu reč održao je predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je potom glumcu Miodragu Krstoviću, dobitniku nagrade „Raša Plaović” za sezonu 2020/21. uručio plaketu sa likom ovog velikana.

Glišić je i otkrio da je jedan od njegovih omiljenih glumaca upravo Miodrag Krstović, kao i da mu je velika čast što baš on uručuje nagradu ovom velikanu.

repassage fest
foto: Milovan Milovanović

Glumac je potom održao govor, koji je mnoge oduševio te je aplauz jako dugo trajao.

"Danas 2022. godine sa velikom sreću i radošću, primam nagradu sa imenom Raša Plaović. Kakav divan put i kako divna okolnost. Presrećan i preponosan sam zbog toga, Raša je bio jedan od najvećih glumaca, pedagoga i ljudi koji je mnogo učinio za pozorište u ovoj našoj lepoj Srbiji", rekao je velikan.

repassage fest
foto: Milovan Milovanović

Festivalsku zavesu 14. Repasaža podigla je „Srpska drama” u produkciji „Trsteničkog pozorišta”, a publika je ostala očarana nakon predstave.

1 / 3 Foto: Milovan Milovanović

"Kao organizatori zadovoljni smo što nam od 6 takmičarskih predstava dolazi 5 pobednika na državnim takmičenjima iz zemalja ex Yu i jedna drugoplasirana predstava. Ovim festivalom Ub se pozicionira i već je prepoznatljiv na kulturnoj mapi regiona. To je naš dug i obaveza prema velikanima naše pozorišne umetnosti kojima je festival posvećen, a koji su potekli sa Uba, Radomiru Raši Plaoviću i Aleksandru Aci Popoviću. I nije slučajno da se ovakav festival održava ovde, jer Ub ima tradiciji amaterskog pozorišta", rekla je direktorka Ustanove kulture Ub, Tanja Mimić za portal Espreso.

Tanja Mimić
foto: Privatna arhiva

Umetničke domete ocenjivao je žiri u sastavu: Željko Hubač, drmaski pisac (predsednik), Vladan Gajović, prvak Drame beogradskog Narodnog pozorišta i glumac Petar Strugar.

Kada se pojavio jedan od najpopularnijih glumaca u Srbiji, Petar Strugar, publika je ostala oduševljena koliko je prizeman te je sve pozdravio sa širokim osmehom. Međutim, ipak su žene bile posebno oduševljene kada su ga videle, budući da glumac nikad bolje nije izgledao.

repassage fest
foto: Milovan Milovanović

Pogledajte kako je sve izgledalo:

Bonus video:

08:33

NAJPOŽELJNIJI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE U ESPRESO IZAZOVU ZA DAN ZALJUBLJENIH: Beograđanke načisto ODLEPILE!

(Espreso / Milica Stanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.