ISTINA O POREKLU ŽELJKA MITROVIĆA: Detalji koje o njemu NISTE ZNALI, frapiraćete se FOTO
Željko Mitrović, Foto: Printscreen/Instagram

zanimljivo

ISTINA O POREKLU ŽELJKA MITROVIĆA: Detalji koje o njemu NISTE ZNALI, frapiraćete se FOTO

Isplivalo u javnost

Objavljeno:

Mladost i muzička karijera

Osnovnu i srednju školu je završio u Zemunu, a studirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Jedan je od osnivača beogradskog vez-rok benda Oktobar 1864, zajedno sa Goranom Tomanovićem, Zoranom Karapandžom i Deanom Krmpotićem, a svirao je bas-gitaru.

Svoj prvi album pod nazivom Oktobar 1864 objavili su 1987. godine u izdanju diskografske kuće Jugodisk. Naredne 1988. godine je u izdanju PGP RTB objavljen je album Igra bojama, a iste godine Željko je otvorio muzički studio. Grupa je poslednji album Crni ples snimila 1990. godine, ali Mitrović nije u njemu nije učestvovao. Dve godine kasnije grupa se raspala.

Željko Mitrović
foto: Promo

Rokeri s Moravu

Mitrović je svirao bas-gitaru i u grupi Rokeri s Moravu.Četiri godine je bio član ove grupe, a svirao je na nekoliko albuma. Osnivač Rokera s Moravu Boris Bizetić je i kumovao Mitroviću kada se ženio sa Sonjom 1990. godine, nakon čega mu je krstio prvo i drugo dete.Kasnije je Bizetić imao svoju emisiju BB šou koja se prikazivala na Pink televiziji.

Osnivanje Pinka

Godine 1988. otvorio je muzički studio. Godine 1993. pokrenuo je radio-stanicu Pink, a naredne godine i istoimenu televizijsku stanicu. Diskografsku kuću City Records osnovao je 1997. godine, a potom kupio Radio Pingvin.

Mitrović je bio član Jugoslovenske levice (JUL) i savezni poslanik ove stranke. U JUL-u je bio od 1996. godine, u poslednjem periodu na funkciji šefa sektora za marketing. Iz stranke je isključen 2002. godine.

1 / 7 Foto: facebook/zeljkomitrovic

Muzička karijera

Sredinom 2012. godine Mitrović je sa grupom Berkli gruv radio na svom prvom solističkom albumu. Snimili su tri singla: „TV”, „Pričaj mi gadosti” i „Majmune” koju je Željko komponovao. Sa Tanjom Jovićević, saradnicom iz grupe Oktobar 1864, snimio je baladu „Dur i mol” za koju je urađen spot. U avgustu 2012. nastupili su na Bir festu, a u decembru su bili predgrupa grupi Smak na koncertu u beogradskoj Areni. U oktobru 2016. godine Mitrović i njegova grupa su promovisali novu pesmu čiji je naziv „Marina”.

Kontroverze

Dana 18. jula 2013. godine, nešto pre ponoći u Ustaničkoj ulici, kod okretnice autobusa 31 i 17, Željkov sin Aleksandar je vozeći džip BMW X6 neprilagođenom brzinom usmrtio pešaka Andreu Bojanić (17), učenicu Četrnaeste beogradske gimnazije.Posle incidenta nije pružio pomoć nastradaloj već se odvezao s mesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji. Određen mu je pritvor do mesec dana zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke i pokrenuta je istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo.Pritvor mu je kasnije dva puta produžen po 30 dana, a početkom oktobra 2013. je pušten na slobodu.

željko Mitrović, Dj Žeks
foto: Damir Dervišagić

U oktobru 2015. godine je počelo suđenje na kome se Aleksandar izjasnio da nije kriv i da ne priznaje krivično delo za koje je optužen. Tužilac je tražio kaznu od najmanje dve godine i zabranu upravljanjem motornim vozilom B kategorije. Aleksandar Mitrović je 2. jula 2019. osuđen na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog ove saobraćajne nesreće. Istom presudom izrečena mu je i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom od godinu dana. Njemu se u kaznu uračunava vreme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, tako da mu je tada ostalo da odsluži manje od 10 meseci.

Milica Mitrović, željko Mitrović
foto: Printscreen Instagram

Privatni život

Željko Mitrović se 1990. godine oženio pevačicom Sonjom Mitrović, a 1991. godine su dobili ćerku Sandru. Dve godine kasnije postali su roditelji Aleksandra, a 1994. godine su se razveli. Mitrović se 1995. po drugi put oženio, sa voditeljkom Milicom Mitrović. S njom ima dve ćerke, Kristinu i Andreu.

Željko Mitrović, srpski je muzičar, preduzetnik, investitor, osnivač i direktor Pink Media Group, rođen u Beogradu 1967. godine.

Bonus video:

01:07

Željko Mitrović na ćerkinoj premijeri filma u Nišu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.