UČESNIK ČUVENOG MUZIČKOG TAKMIČENJA TVRDI DA JE SVE NAMEŠTENO: Izbio pravi SKANDAL, da li je moguće?
Foto: Profimedia

opasno

UČESNIK ČUVENOG MUZIČKOG TAKMIČENJA TVRDI DA JE SVE NAMEŠTENO: Izbio pravi SKANDAL, da li je moguće?

Kantautor naglašava da se zalaže za istinu, rad, red i profesionalnost, veru u nešto što će, kako kaže, Crnu Goru dovesti do bar lepih naslova i prezentacije kakvu ona zaslužuje

Objavljeno:

Kantautor Bojan Jovović, koji je dvaput bio na "Evroviziji" (2005. sa grupom "No name" u okviru tadašnje državne zajednice Srbija i Crna Gora, a 2016. sa grupom "Highway") bez dlake na jeziku komentarisao je odluku Javnog servisa Crne Gore da zbog finansijskih razloga ta zemlja ne bude deo čuvenog takmičenja 2023. godine u Velikoj Britaniji.

Bojan Jovović, koji ni nakon ovogodišnjeg nastupa Crne Gore u Torinu i Vladanine eliminacije u drugom polufinalu nije skrivao nezadovoljstvo celim projektom i o tome je pisao na društvenim mrežama, sada objašnjava da finansije nisu razlog zbog kog Crna Gora iduće godine neće imati predstavnika.

- Naravno, ovo se dešava kad nameštate učesnika, kad taj učesnik pljuje po svojoj zemlji i narodu, kolegama, budućim crnogorskim generacijama, deci koja sanjaju da se pojave na Evroviziji i daju sve da predstavljaju svoju zemlju. Nije bitno što sam bio u pravu, neka to po strani, bitno je da je ovo surova i tužna realnost i da propuštamo još jednu prezentaciju zemlje zbog halapljivosti, amaterizma i ličnih interesa. Nije razlog koji navodite, a to je da je tamo skupo poći i podržati učesnika kako dolikuje jednoj zemlji, već je razlog taj koji sam pomenuo pre godinu dana, gde sam bio osuđivan od vas mnogih - napisao je Jovović.

Kantautor naglašava da se zalaže za istinu, rad, red i profesionalnost, veru u nešto što će, kako kaže, Crnu Goru dovesti do bar lepih naslova i prezentacije kakvu ona zaslužuje.

1 / 6 Foto: RTS printscreen

- Za početak, ko god tamo ide mora da voli, poštuje i zalaže se za ovu zemlju, da mu zatrese celo telo kad podigne svoju zastavu bez osvrta na zaradu ili bilo što drugo. Iskrenost i strast prvo prema muzici, našoj kulturi, svemu što je naše, poštovanje! Stvorite to, stvorili ste uspeh, sa tim uspehom doći će i ta zarada koja vam sleduje jer ste radili i odradili posao kako treba. Vratite se uzdignute glave i ponosni! Do tada, gledajte kako to drugi rade - zaključio je Jovović.

Na ove prozivke, Vladana Vučinić nije mogla da ostane imuna, pa se i ona latila društvenih mreža, gde je odgovorila Jovoviću.

- Moralni i intelektualni svetonazor mi najčešće ne dozvoljava da na besprizorne, a posebno besmislene prozivke ikada odgovaram. Razumem da je javni posao po svojoj prirodi izložen javnom mnjenju, koje neretko zna biti surovo instruirano netačnim ili polu-informacijama. Kao neko ko je bio žrtva orkestrirane hajke koja se, očigledno, ni do danas nije završila, u obavezi sam da demantujem prizemne napade koji dolaze sa određenih adresa - počela je Vladana, pa nastavila:

- Prvo, molim sve dušebrižnike poput dotičnog, da mi ne mere krvna zrnca, jer rezervne države do Crne Gore, niti nacije do crnogorske nemam. Još kao dete sam vaspitavana da biti Crnogorka znači bezrezervno voleti svoju zemlju, ali i svoje sunarodnike bez obzira na njihovu političku, religijsku, etničku ili nacionalnu pripadnost. Gorepomenutom i svima njemu sličnima poručujem da će svoje teze ovde iznesene o mojim "nasrtajima na Državu" imati priliku da dokaže institucionalno, jer ovakve i slične klevete ja više neću tolerisati. Drugo, o težini kritika mog nastupa ne bih diskutovala sa analfabetom koji nalazi za shodno da mene naziva "amaterom", a koji nije bio sposoban da položi ni prvi razred srednje muzičke škole, a tek da je završi. Posebno ne bih diskutovala o njegovoj kritici Javnog servisa i načina odabira predstavnika za ESC prošle godine, jer je bend sa kojime je ova persona (koja je pritom u roku od 10 godina predstavljala CG dva puta na ovom takmičenju) nastupila 2016. godine, odabran ni manje ni više do diskrecionom Odlukom tadašnjeg g.d. RTCG -a, bez ikakvog konkursa, stručnog žirija ili mišljenja javnosti. Ponajviše ne bih diskutovala sa nekim čiji su rani uzori u pogledu muzičkog pravca daleko od ovoga što danas prikazuje, a ko ni nakon 20 godina poznanstva sa mnom nije imao ljudskosti, a tek časti (na koju se toliko poziva) da se seti da učestvuje u mom bolu, usmeno, pismeno, tajno ili javno, što nalažu crnogorski običaji.

Vladana je rekla da ovim izlaganjem želi da stavi tačku.

- I ovime završavam: na sarkastične kritike nečijeg muzičkog stvaralaštva ne odgovara se iznošenjem stavova koji nemaju utemeljenje u činjenicama i koji su vrlo ozbiljne klevete. Te klevete su još gnusnije kada dolaze od osobe bez poštovanja prema onima kojima je moj nastup bio posvećen, što samo po sebi govori o njemu samom. Neka ono što stvaramo i ostavljamo za sobom sudi o nama samima, a sud vremena će razdvojiti žito od kukolja - napisala je ona na kraju.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.