KOSOVO NA EVROVIZIJI 2023.GODINE? Evo kako su isplanirali SVE, odustalo čak 9 ZEMALJA
Foto: Youtube Printscreen/Eurovision Song Contest

sramno

KOSOVO NA EVROVIZIJI 2023.GODINE? Evo kako su isplanirali SVE, odustalo čak 9 ZEMALJA

Direktor Radio-televizije Kosova Škumbin Ahmethekaj najavio je pre četiri meseca da će ova medijska kuća krajem godine zatražiti članstvo u Evropskoj radiodifuznoj uniji, što je preduslov za učešće na "Evroviziji"

Objavljeno:

Ukupno devet zemalja već je odustalo od učešća na predstojećoj Evroviziji koja bi trebalo da se održi u Liverpulu sledeće godine, a među njima i Crna Gora, Severna Makedonija, Bugarska i Bosna i Hercegovina

Kako su saopštile zemlje iz našeg okruženja, razlog za odustajanje jeste ozbiljna ekonomska i energetska kriza, kao i preobimni troškovi koje zahteva ovo takmičenje:

- Zbog ekonomske i energetske krize i visokih troškova Severna Makedonija neće učestvovati na takmičenju za pesmu Evrovizije 2023. koje će se održati u maju u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji- saopštili su iz MRT-a.

Pored Crne Gore i Severne Makedonije, još dve države koje se graniče sa Srbijom su potvrdile da neće učestvovati na narednom takmičenju. Bugarska i Bosna i Hercegovina su navele iste razloge za odustajanje, dok iduće godine svoje predstavnike neće imati još pet evropskih zemalja koje su ranije učestvovale: Slovačka, Andora, Monako, Luksenburg i Turska.

1 / 4 Foto: Kosovo online

Direktor Radio-televizije Kosova Škumbin Ahmethekaj najavio je pre četiri meseca da će ova medijska kuća krajem godine zatražiti članstvo u Evropskoj radiodifuznoj uniji, što je preduslov za učešće na "Evroviziji".

- Krajem godine ili početkom sledeće ćemo aplicirati za članstvo u EBU. Sada su nam šanse verovatno veće, zbog izuzeća Rusije i Belorusije iz takmičenja - kazao je tada on, prenosio je "Nacionale", a kako do apliciranja nije došlo do sredine septembra, što je bio rok za kandidaturu za narednu smotru najbolje pesme Evrope, ipak neće moći da učestvuju naredne godine.

Bonus video:

09:11

ESPRESO TWITTER: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.