O MARIJANI BRUJI BALKAN, A KO JE ČUVENI NEMEŠ? Njena NAJVEĆA LJUBAV koja je digla NACIJU, ovo je njegova PRIČA
Foto: Printscreen

kraj velike ljubavi

O MARIJANI BRUJI BALKAN, A KO JE ČUVENI NEMEŠ? Njena NAJVEĆA LJUBAV koja je digla NACIJU, ovo je njegova PRIČA

Nakon završene muzičke gimnazije u Požarevcu upisao je Univerzitet umetnosti u Beogradu, gde je studirao i završio opersko pevanje

Objavljeno:

Nikola Nemešević (Požarevac, 18. novembar 1988), poznatiji pod pseudonimom Nemeš, srpski je kantautor i glumac.

Nikola Nemešević je rođen 18. novembra 1988. godine u Požarevcu, od oca Vojislava i majke Nade. Širokoj publici na Balkanu postao je poznat kao takmičar Velikog brata gde se zaljubio i počeo da se povezuje sa jednim od takmičara, Marijanom Čvrljak. U 2016. godini, oni su se venčali, ali su se razveli godinu dana kasnije. Nemeš je počeo da svira klavir i klavijature sa nekoliko bendova dok je još bio u srednjoj školi. Jedan od bendova s kojima je nastavio da radi je pop rok bend pod nazivom Bad Choice.

Nakon završene muzičke gimnazije u Požarevcu upisao je Univerzitet umetnosti u Beogradu, gde je studirao i završio opersko pevanje. Njegovi profesori pevanja su bili primadona Radmila Smiljanić i pevač Nikola Mijailović. Učestvovao je u nekoliko međunarodnih opernih festivala, među kojima su bili Oper Oder-Spree u Bezkovu, Nemačka i Međunarodna letna muzička škola u Pučišću, Hrvatska.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram/boban.dzunglica

U 2011. godini, Nemeš je objavio svoj prvi singl pod nazivom „Znam taj smešak”. Za manje od mesec dana, zbog njegovog učešća u Velikom bratu i medijskom izlaganju, pesme su dobile više od milion lajkova na Jutjubu. Trenutno ima više od 3.000.000 pregleda. Trenutno nastupa sa svojim bendom, Tregeri. Njihov repertoar je baziran na džez muzici. Godine 2011. radio je sa Di-Džejem/producentom Ivanom ŠvarCom na rimejk verziji „Apsolutno Tvoj”, pesme koju je prvobitno otpevao bend „Mirzino Jato”.

Godine 2014. napisao je i snimio himnu „Idemo BRE”, napisanu za Nacionalni košarkaški tim Srbije, u saradnji sa Markom Konom. Nemeš je bio jedan od učesnika srpske verzije Ples sa zvezdama. Ostao je na takmičenju 5 nedelja. Godine 2010. bio je predstavljen na naslovnici časopisa Men's health, nakon što je osvojio zdravstveni fitnes izazov za muškarce. U 2017. godini počeo je raditi na TDI radiu. Od 2013. godine se bavi sinhronizacijom filmova i serija za studije Audio vizard Em en Di, Blu haus, Basiviti, Gold digi net, Livada Beograd, Mobi i Studio.

Bonus video:

04:59

ESPRESO MODNA POLICIJA: Angellina

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.